Bliži nam se Martinje, vrijeme kad odajemo počast svetom Martinu i mladom vinu. U srcu ludbreške regije, u Vinogradima Ludbreškima, kroz rad i djelovanje Udruge vinogradara i vinara Grački grozdek tradicija Martinja nastavlja se i ove godine.

Martinje je svečana proslava kad mošt postaje vino, koja privlači ljude u svim krajevima Hrvatske kako bi uživali u mladom vinu, glazbi i zajedničkom druženju.

Ovogodišnje Martinje u Ludbregu održat će se u subotu, 11. studenog 2023., u Gracima ispred kipa Svetog Martina u organizaciji Udruge vinogradara i vinara Grački grozdek i Udruge Žene iz Centra svijeta. Događaj započinje u 14 sati, a posjetitelji će biti srdačno dočekani od strane domaćina uz zvukove tamburaša i finih ludbreških delicija. Zatim slijedi sveta misa i cijeli događaj bit će zaokružen mladim vinom, domaćim jelima i ugodnim društvom.

-Pozivamo i ove godine, trinaeste zaredom kako obilježavamo Martinje, da nam se pridruže posjetitelji u što većem broju. Po prvi puta našem programu priključila se i Udruga Žene iz Centra svijeta koje će nam pripremiti razne delicije i predstaviti svoj rad. Vjerujemo kako dugotrajnost ovog događaja dovoljno govori o njegovom značaju u ovom kraju, a svakako u prilog ide i kvaliteta vina naših članova koji su dobitnici brojnih ne samo nacionalnih već i međunarodnih priznanja – rekao je Damir Marković, predsjednik Udruge vinogradara i vinara Grački grozdek.

Martinje u Ludbregu nije samo proslava u čast mladog vina, već prilika da se zajedno s obitelji i prijateljima stvori nezaboravan trenutak, tako da vas pozivamo da dođete i pridružite se slavlju, gdje se tradicija i veselje stapaju u nezaboravno iskustvo već  13-tu godinu za redom.