Mješoviti pjevački zbor Podravina protekle je subote bio domaćin 2. festivala zborova ‘Podravske note’ koji je održan u ludbreškoj kinodvorani.

Riječ je o festivalu kojim organizatori žele promovirati zborsko pjevanje koje u Ludbregu ima dugu tradiciju.

Uz suradnju Grada Ludbrega i Centra za kulturu i informiranje ‘Dragutin Novak’ vjerujemo u održavanje ovog festivala i narednih godina. Prvi festival je bio 2019. godine nakon čega nas je korona sprječavala u daljnjoj organizaciji, ali sada je to iza nas i možemo krenuti s planovima za dalje. – istaknula je predsjednica MPZ-a Podravina Jasmina Bačani.

Domaćini su ovom prigodom ugostili šest zborova iz Varaždinske, Koprivničko – križevačke i Međimurske županije. Među njima je bio i zbor ‘Kapela Paulina Warasdin’.

– Na ovom festivalu bili smo i 2019. godine. Drago nam je da opet smijemo nastupati nakon korona krize. Što se tiče organizacije ovakvog festivala to mogu samo zdušno pozdraviti, posebice u kontekstu kada nema natjecanja, nego se zborovi druže u jednom opuštenoj atmosferi. Za nas dirigente je to važno je možemo procijeniti kako stojimo trenutno, informirati se o repertoaru. – rekao je dirigent zbora Zdenko Kušćer.

Uz njih je na ludbreškom festivalu nastupio i zbor KUD-a Mura iz Murskog Središća, MPZ ‘Dr. Vinko Žganec’ iz Vratišinca, MPZ Josip Vrhovski iz Nedelišća, MPZ KUD-a ‘Ivan vitez Trnski’ iz Novigrada Podravskog te Ansambl ‘Pučpuljike’ iz Čakovca, a program je započeo nastupom domaćina.

U sat i pol trajanja festivala publika je imala prilike čuti pjesme našeg zavičaja, kajkavske, narodne i svjetovne pjesme. Svaki zbor bio je nagrađen velikim pljeskom publike, što im je, vjerujemo, motivacija i poticaj za dolazak i iduće godine.