);
Korisnici ‘Ludbreškog sunca’ stekli nova prijateljstva, upoznali učenike svibovečke osnovne škole

Korisnici ‘Ludbreškog sunca’ stekli nova prijateljstva, upoznali učenike svibovečke osnovne škole

Osnovna škola Svibovec u suradnji s Udrugom „Ludbreško Sunce” provela je važan projekt u sklopu kojeg su se njihovi učenici upoznali s teškoćama u razvoju s kojima se njihovi vršnjaci, ali i oni nešto stariji i mlađi suočavaju. Kroz projekt „Dodir Sunca” učenici svibovečke Osnovne škole naučili su više o različitim vrstama teškoća, a sve s ciljem uviđanja različitosti i razvijanja tolerancije od najranije dobi.

U sklopu projekta, svibovečku su Osnovnu školu posjetili korisnici Udruge „Ludbreško Sunce”, a cijeli su program zaokružile Ruža Zlatar, predsjednica Udruge i Iva Kosec, magistra socijalnog rada koja je održala predavanje o vrstama teškoća. Zajedno s korisnicima Udruge, učenici 5. a razreda sudjelovali su u četiri radionice kroz koje su se međusobno upoznali, povezali i stekli nova prijateljstva, oslikavali su kamenčiće akrilnim bojama, okušali se u decoupage tehnici, slikali prstima i radili svijećnjake, a u školi je organizirana i humanitarna prodaja uskršnjih radova korisnika Udruge.

Inače, učenici 5.a razreda su zajedno s voditeljicama projekta i ravnateljicom Osnovne škole Svibovec Melitom Mesarić posjetili Udrugu „Ludbreško Sunce” gdje su također održane zajedničke radionice.

Iz svibovečke Osnovne škole naglašavaju kako su ciljevi projekta ostvareni. Naime, želja im je bila da se njihovi učenici upoznaju s različitim teškoćama s kojima se suočavaju njihovi vršnjaci te ih potaknuti na razumijevanje, uvažavanje različitosti i toleranciju, a dobra suradnja s „Ludbreškim Suncem” mogla bi se nastaviti i u budućnosti.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content