Četvrte listopadske nedjelje u Gornjem gradu u Vinogradima Ludbreškim bilo je izuzetno živo. Naime, ispred novouređenog Društvenog doma održane su tradicionalne kestenijada i gljivarijada. Događaj koji se u Gornjem gradu održava već petnaestak godina organizirala je Udruga za šport i rekreaciju Gornji grad.

-Za ovu prigodu pripremili smo 100 kilograma kestena kojega su naši članovi rezali dan ranije. U udruzi nas ima stotinjak, a aktivno nas je desetak no ovaj put se aktiviralo puno naših članova. Nećemo isticati nikoga, ali evo dečki peku i vrganje te šampinjone s jajima, a ove godine žene su pripremile i skuhale 100 komada kukuruza šećerca. Kasnije nam dolazi konjska zaprega ‘Ranč Mesec’ iz Hrastovskog, a svirat će nam i tamburaši KUD-a Anka Ošpuh – rekla je Vlatka Kiš, tajnica Udruge.

Za gljive s jajima potrošeno je sedam kilograma gljiva i dvjesto komada kokošjih jaja. Pripremljen je i pano s logotipom Udruge za šport i rekreaciju Gornji grad u čijem su se okviru mogli fotkati gosti. Vrijeme je bilo odlično pa je i gostiju bilo puno što znači da je Udruga vjerojatno uspjela prikupiti i ponešto donacija za svoje daljnje aktivnosti.

-Naša udruga promovira gorički kraj i svake nedjelje se susrećemo s ljudima prilikom šetnje jer redovito idemo na nordijsko hodanje po stazama i puteljcima našeg prelijepog ludbreškog kraja. Jako smo zadovoljni s fasadom na našem društvenom domu koji sada izgleda puno ljepše. Zahvaljujemo sponzorima, donatorima i Gradu Ludbregu što nam je i ove godine omogućio održavanje našeg tradicionalnog događaja – zaključila je tajnica Vlatka.