);
Antunovo u Selniku

Antunovo u Selniku

Već tradicionalno, sredinom lipnja, u Selniku je svečano. Naime, Selničani povodom Antunova svog mjesnog proštenja, organiziraju niz vjerskih i svjetovnih sadržaja. Tako će se na samo Antunovo u crkvi svetog Antuna, u utorak 13. lipnja, održati sveta misa u večernjim satima. Gost našim župnicima Petru Mlakaru i Kristijanu Stojku bit će velečasni Ivica Cujzek koji je prije deset godina u Selniku osnovao ‘trinaest utoraka slavlja’ i mjesni crkveni zbor. Tri dana ranije, u subotu, održana je misa u 11 sati koju je vodio velečasni Kristijan Stojko uz asistenciju Borne Lončara. Na misi su pjevali članovi mjesnog crkvenog zbora, a na koru su bili uniformirani članovi DVD-a Selnik. Prije misnog slavlja na mjesnom groblju u Selniku, kod centralnog križa, položeni su vijenci za sve preminule.

Što se svjetovnog programa tiče na igralištu NK Plitvica održan je bogat sportski program. Najprije je održan mini turnir za uzrast U17 na kojem su nastupili mladi nogometaši Podravine, Slaven Belupa, Varaždina i NC Ludbreg. Zatim su nogometnu utakmicu igrali veterani Podravine i Slaven Belupa da bi popodnevni nogometni program završili seniori Tehničara iz Cvetkovca i Bednje iz Beletinca.

-Osim nogometnih utakmica za posjetitelje smo organizirali i izložbu malih životinja Udruge Kanarinac Ludbreg. Proštenjari su se mogli počastiti i mesom vola s ražnja koji se, nakon četiri godine, ponovno vrtio u Selniku – rekao je Krešo Horvat, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Selnik.

U večernjim satima održat će se vrtna zabava uz živu glazbu, a poznavajući Selničane i njihove goste fešta će zasigurno trajati do duboko u noć.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content