);
Antun Burić u Ludbregu će izložiti svoje fotografije, neke od njih snimljene su na filmskim i televizijskim setovima

Antun Burić u Ludbregu će izložiti svoje fotografije, neke od njih snimljene su na filmskim i televizijskim setovima

Život Ludbrežanina Antuna Burića (83) obilježila je ljubav prema fotografiji. Tonko, kako mu je nadimak, rođen je u obitelji poznatih ludbreških slastičara, no on je svoj životni put posvetio drugom zanatu.

Nakon osnovne škole odlazi u Ivanec gdje se školuje za fotografa i usavršava zanat kod uglednog Petra Jagetića koji se bavio reklamnom fotografijom. Karijeru nastavlja graditi u Zagrebu na Hrvatskoj radioteleviziji gdje najprije radi kao fotograf i fotoreporter, a zatim postaje jedan od najznačajnijih fotolaboranta, sve do umirovljenja 2002. godine.

U njegovoj fotografskoj arhivi nalaze se brojne fotografije snimljene na filmskim i televizijskim setovima, koncertima i slično, a na nekima se nalaze i poznate osobe. Upravo će neke od tih fotografija biti dio izložbe pod nazivom Snimio: Burić Antun koja će se održati u Ludbregu u sklopu programa ‘Ludbreg petkom’.

Uz već spomenute fotografije bit će izložen i dio ludbreškog ciklusa koji je već bio predstavljen u Ludbregu 2015. godine na izložbi Ludbreg ’70, Sveta Nedjelja u fotografijama Antuna Tonka Burića.

Otvorenje izložbe održat će se u petak, 10. veljače, u 18 sati u izložbenom prostoru dvorca Batthyany, a moći će se razgledati sve do 24. veljače i to radnim danom od 8 do 14 sati uz prethodnu najavu na broj 042 306 113 ili na Facebook stranici Centra za kulturu i informiranje Ludbreg.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content