Tradicionalno hodočašće vojske i policije u Svetište Predragocjene Krvi Kristove održano je na Sveti petak, 1. rujna. Misu je predslavio varaždinski biskup Bože Radoš u zajedništvu s generalnim vikarom Vojnog ordinarijata u RH don Markom Medom, vojnim i policijskim kapelanima te ostalim svećenicima.


Prije misnoga slavlja vojnici i policajci sudjelovali su u pobožnosti Križnoga puta. Pozdrave i dobrodošlicu okupljenim vjernicima uputio je župnik Župe Presvetog Trojstva vlč. Kristijan Stojko. Biskup Radoš je uvodeći u misno slavlje potaknuo vjernike da mole Gospodina da im očisti svjetiljku života kako bi dostojno mogli svjedočiti svoju vjeru.

Na misi je pjevala policijska klapa sv. Mihovila, a misi su, između ostalih, nazočili načelnici i policajci iz policijskih uprava sjeverozapadne Hrvatske, vojnici vojarne 7. gardijske brigade Puma. Također, među okupljenim vjernicima bili su i župljani iz Vinice, a u jutarnjim satima svoje zavjetne mise imali su hodočasnici susjednih župa: Veliki Bukovec, Martijanec i Sveti Đurđ.