);
ŽNS Varaždin predstavio projekt koji kroz igru djecu uči igrati nogomet, uključen i DV Radost Ludbreg

ŽNS Varaždin predstavio projekt koji kroz igru djecu uči igrati nogomet, uključen i DV Radost Ludbreg

Županijski nogometni savez Varaždin predstavio je projekt “Nogometni dječji festival Zdravo maleni”

Projekt je nastao na temelju informativnih razgovora tijekom veljače kada je bila predstavljena i ideja o zajedničkoj provedbi projekta kojeg sada pokreće ŽNS Varaždin u suradnji s Ministarstvom turizma i sporta. Naime, ministarstvo je donijelo Odluku o raspodjeli financijskih sredstava za sufinanciranje sportskih programa poticanja lokalnog sporta i sportskih natjecanja u 2023. godini. Program ŽNS Varaždin drugu godinu izabran je zajedno sa još 160 programa za sufinanciranje u iznosu od 14,4 tisuće eura.

Ukupna vrijednost programa iznosi 18 tisuća eura, a ŽNS Varaždin će putem njega nogometnim centrima, klubovima članicama i dječjim vrtićima osigurati opremu za daljnji rad s mladim i najmlađim nogometašima. Projekt se bazira na igranju i učenju nogometa s djecom putem zabavnih i poučnih besplatnih treninga s naglaskom na pružanje rekreacije, a vezano na promicanje sporta i zdravog načina života.

Ukupno će biti održano devet aktivnosti u kojima će biti četiri aktivnosti za vrtiće te pet za igrače i djecu nogometnih centara i škola nogometa diljem županije. 

– Već drugu godinu zaredom dobili smo financijska sredstva za provedbu projekta. Korisnici projekta bit će dječji vrtići s područja Varaždina, Vidovca, Ludbrega i Ljubešćice, a uključili smo i naše škole nogometa s područja Varaždinske županije, kao i nogometne centre. U cijeli program bit će uključeno gotovo 1.800 djece u dobi od 5 do 18 godina, a mjesta održavanja bit će sportska igrališta klubova članica ŽNS-a i institucija kao što su vrtići i škole – rekao je Ivan Novak, glavni tajnik ŽNS-a Varaždin.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content