Žene iz Centra svijeta danas su u povodu obilježavanja spomendana dobrotvora Svetog Roka, na gradskoj tržnici otvorile štand Fonda za potporu teško oboljelih koji u sklopu udruge djeluje  već gotovo 16 godina.

Inače, Fond financijski pomaže članovima kada im se obrate za pomoć. Promociju Fonda Žene iz Centra svijeta odlučile su povezati uz dan sv. Roka ili poznatog kao franjevačkog trećoredca, hodočasnika, dobrotvora, zaštitnika od kuge i kolere.

– Prošle smo godine, u povodu 15 godina postojanja Fonda prvi put organizirale ovakvu akciju koja je dobro prihvaćena i stoga smo ju učinile tradicionalnom. Drago nam je što su nam se građani ove godine pridružili u još većem broju i od srca zahvaljujemo svima na prikupljenim donacijama – rekla je Ana Katana, predsjednica Udruge Žene iz Centra svijeta.

Kroz Fond udruga pomaže članovima Fonda i njihovim obiteljima koje im se obrate molbom kada im je pomoć potrebna. Pomažu kod kupnje lijekova koji nisu na listi HZZO-a, nabavci i kupnji kvalitetnijih ortopedskih, slušnih, očnih i drugih pomagala, obavljanju pretraga neophodnih za daljnji tijek liječenja, a koje ne pokriva HZZO ni dopunsko zdravstveno osiguranje.