);
Zdenka Čavić u četvrtak 30. studenog u Ludbregu predstavlja knjigu Most preko želja

Zdenka Čavić u četvrtak 30. studenog u Ludbregu predstavlja knjigu Most preko želja

Most preko želja naziv je nove knjige ludbreškoj publici dobro poznate autorice Zdenke Čavić. Knjiga će u organizaciji Gradske knjižnice i čitaonice Mladen Kerstner u Ludbregu biti predstavljena u četvrtak, 30. studenog u 18 sati u vijećnici Centra za kulturu i informiranje. Zdenka Čavić ovogodišnja je dobitnica nagrade Zvonimir Golob za najljepšu neobjavljenu ljubavnu formu, a u knjizi Most preko želja predstavlja se kroz zahtjevnu formu eseja.

– Nadam se jednoj lijepoj promociji. Svaku knjigu sam do sad promovirala u gradu svog djetinjstva – Ludbregu. Puno lijepih uspomena veže me uz Ludbreg i uvijek mu se vraćam, to nije floskula već činjenica. Očekujem promociju protkanu emocijama o kojima govori i sama knjiga. Moderatorica programa bit će moja draga prijateljica Edita Kutnjak-Zlatar koja je ugodnog glasa, dobar poznavatelj mog pisanja, načitana osoba. U glazbenom dijelu nastupa Tena Benjak koja će za ovu prigodu stići iz Pule gdje studira. Ludbrežani su već ranije primijetili njezinu strast prema muziciranju i poseban talent. Sve su to razlozi za dolazak i pozivam stoga sve da dođu i da zajedno uživamo u jednom lijepom događaju – rekla je sama autorica Zdenka Čavić.

Zdenka Čavić vlastito stvaralaštvo voli izražavati kroz liriku koja ju je prva zaokupila, no postupno ulazi i u svijet proze – prvo kroz kratke priče, potom kroz crtice, a zatim počinje pisati i romane. Zdenkina vječna inspiracija dolazi iz samog života; događaji koji nas prate i vrijeme u kojem živimo uvijek daju mogućnost i nadahnuće za pisanje, navodi Zdenka. Najviše voli pisati o snažnim emocijama ili stanju koje smatra intrigantnim i poželjnim za izražavanje. Upravo na emocijama i osjećajima naglasak je u knjizi Most preko želja. U doba kada istima jako teško balansiramo, ovakva knjiga itekako je dobrodošla.

Iako se isprva pisanjem bavila kao hobijem, danas je ono zanimanje, a zbog čega je članica nekoliko raznih udruga – Hrvatskog sabora kulture, Matice hrvatske, Varaždinskog književnog društva, Društva hrvatskih književnika Herceg Bosne, Udruge za promicanje kulture „Kvaka“ i drugih.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content