);
VELIKI BUKOVEC Za programe i aktivnosti udruga dodijeljene potpore u iznosu od 32.000 eura

VELIKI BUKOVEC Za programe i aktivnosti udruga dodijeljene potpore u iznosu od 32.000 eura

Općina Veliki Bukovec u petak je potpisala ugovore o dodjeli financijskih potpora za provođenje programa i aktivnosti organizacija civilnog društva. Ukupno je za ovu namjenu u općinskom Proračunu osiguran iznos od 32.000 eura za aktivnosti 21 organizacije civilnog društva.

Na popisu su se našle sportske, kulturne i društvene udruge, savezi te društva, čiji su programi i aktivnosti od interesa za Općinu Veliki Bukovec, a kojima je pozitivnu ocjenu dalo Povjerenstvo za ocjenjivanje prijavljenih programa.

– Organizacije civilnog društva žila su kucavica svake zajednice. U malim lokalnim zajednica, kao što je Veliki Bukovec, važnost udruga, saveza i društava još je i izraženija, jer predstavljaju mjesta okupljanja i druženja mještana. Oni svojim aktivnostima i programima obogaćuju društveni život. Kao načelnik sam izuzetno ponosan da na području Velikog Bukovca djeluje tako veliki broj udruga, što je dokaz da su mještani itekako zainteresirani da svojim angažmanom doprinose razvoju prostora u kojem žive – poručio je načelnik Franjo Vrbanić.

Načelnik Vrbanić također je dodao da se na popisu nisu našle samo općinske udruge već i društva te savezi sa šire lokalne i regionalne razine, koji na ovom prostoru provode svoje projekte i programe, a u kojima kao aktivni članovi djeluju i mještani Velikog Bukovca.

Jedna od udruga kojoj su dodijeljena sredstva je i Udruga Slobodnjaki Novo Selo Podravsko, čiji je predsjednik Dalibor Horvat istaknuo kako im ugovor znači puno i pritom zahvalio načelniku na dodijeljenim sredstvima.

– I ubuduće ćemo se javljati na natječaj – rekao je Horvat te istaknuo kako je želja Udruge da se riješi Društveni dom u Novom Selu Podravskom, kao i ulaz u selo.

– Htjeli bismo napraviti i park. Sada organiziramo manifestaciju Rikićevo proljeće. Radi se o glumcu koji je porijeklom iz Novoga Sela, sada mu je bio rođendan i povodom toga bismo htjeli svake godine imati Rikićevo proljeće kao manifestaciju. Ove godine imamo i 40 godina Društvenog doma. Baziramo se na naše selo, druženja i da uredimo malo selo – rekao je Horvat te istaknuo kako udruga ima mnogo aktivnih članova.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content