Početkom veljače u hotelu Amalija održana je tradicionalna Večer zlatnih vina u Centru svijeta. Donatorsku večer organizirao je Rotary klub Ludbreg kojemu su u goste pristigli rotarijanci iz Zagreba, Zagrebačkih Sesveta, Krapine, Trakošćana, Varaždina, Bjelovara i Preloga. Večeri je pribivao Mislav Klobučić koji obnaša funkciju asistenta guvernera Rotary Districta 1913., a najveći teret organizacije podnio je Alen Sabol. Svoja nagrađena vina donirali su dobitnici zlatnih odličja sa prošlomjesečne 30. međunarodne izložbe mladih vina Vincekovo. Zbog toga se prisutnima obratio i vlasnik vinarije deMar Mario Funtek koji je na netom završenoj izložbi osvojio zlatne medalje za svih pet svojih uzoraka, a treća nagrada na tomboli bilo je njegovo zlatna graševina s Decantera iz Londona. Na Večeri zlatnih vina butelje su imale nešto višu cijenu nego je inače imaju pa su se u ovoj prigodi prodavale po cijeni od 10 eura. Večera i konzumacija pića za donatore vina bila je besplatna, a ostali gosti su platili kotizaciju od 20 eura.

     -Sva sredstava prikupljena u ovoj akciji iskoristit će se za nagrađivanje izvrsnosti učenika i studenata. Rotary klub Ludbreg ove godine slavi 15-godišnjicu osnutka i nagrađuje trud izvrsnih isto toliko godina. Svake godine nam se na Večer zlatnih vina odaziva sve veći broj ljudi kojima se osobno, a i u ime Rotary kluba srdačno zahvaljujem. Ove godine oborili smo rekord u broju sudionika jer ove ‘zlatne vinske večeri’ bilo je prisutno 150 sudionika. Također zahvaljujem donatorima koji su nam poklonili svoja zlatna vina i na taj način omogućili da organiziramo ovo druženje – rekao je Darko Marković, predsjednik ludbreških Rotaryjanaca.

     Donirane su čak 324 butelje zlatnih vina koja su upisana u katalog prema kojem su gosti večere mogli birati željeno vino. U želji da pomognu čak su i donatori vina kupovali tuđa ili čak svoja vlastita vina pa je tako svoj Chardonay kupio i Ivan Vađon iz Ludbrega, a vjerujemo da nije bio jedini. Dio sredstava za nagrađivanje izvrsnosti skupio se i putem tombole u kojoj je glavna nagrada bilo ulje na platnu velikog formata.

     Na kraju, spomenimo i to da će ovogodišnji natječaj Rotary kluba Ludbreg za nagrađivanje izvrsnosti srednjoškolaca i studenata biti otvoren tijekom cijelog ožujka, a dodjela novčanih nagrada u subotu prije Uskrsa, točnije 8. travnja.

     Donatorsku večer vodio je varaždinski notar Čola istaknuvši izreku koja kaže: ‘Ako vas poslije ove fešte nije sram onda fešta nije uspjela.’ Ipak, još bolju šalu čuli smo od bivšeg predsjednika Rotary kluba Ludbreg Stanka Koseca koji je rekao: ‘Prije par godina nagrađivali smo ljude koji će osmisliti najbolju izreku za pojam ‘pijanec’. Između ostalog definicija pijanca bila je ‘to je onaj koji se prehiti i pokrije se s biciklinom da ga netko ne bi videl’ ili ‘pijanec je onaj koji nema snage obraniti se od pesa koji ga v grabi hoće poliznuti.’ Na kraju, pobjedu je odnijelo ‘mišljenje’ da ‘pijanci uopće ne postoje već su taj pojam izmislile žene za muževe koji su kesno dolazili dimo’.