Izvrsne rezultate postigli su učenici iz Varaždinske županije na Državnom natjecanju učenika strukovnih škola “WorldSkills Croatia 2023.” – čak 20 medalja osvojilo je 26 učenika: osam zlata, osam srebrnih medalja i četiri bronce.

Državno natjecanje je u organizaciji Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih održano u Zagrebu od 10. do 12. svibnja. Riječ je o najvećem događaju u obrazovanju u Hrvatskoj i najvećem natjecanju u ovom dijelu Europe koje je ove godine okupilo više od 400 najboljih učenika srednjih škola iz cijele Hrvatske, koji su se natjecali u 46 disciplina.

Među državne prvake upisala se i Nina Kraus Jagić, učenica Srednje škole Ludbreg. Nina se natjecala u kategoriji Prodajne vještine i od deset kandidata ostvarila najviše bodova.

Srebrom su se okitili Martin Petric, Marija Kokolek i Viktorija Kraus, također učenici Srednje škole Ludbreg koji su se natjecali u Međusektorskoj smotri učeničkoga stvaralaštva – Strojarstvo, brodogradnja i metalurgija. Pod mentorstvom prof. Željka Posavca izradili su Nožni miš za osobe s oduzetim ili oštećenim gornjim ekstremitetima.