);
U Ludbregu održano osposobljavanje za radioamaterske operatere

U Ludbregu održano osposobljavanje za radioamaterske operatere

Nakon održanog tečaja za operatore “P” razreda u trajanju od 2 mjeseca, u  prostorijama Srednje škole u Ludbregu održani su ispiti za radioamaterske operatore “P” i “A” razreda. Ispit za “P” razred položilo je 5 kandidata, a za “A” razred 2 kandidata.

Ispit su položila i petorica kandidata iz Srednje škole Ludbreg koji će usvojena znanja prezentirati na svečanoj sjednici u povodu proslave 10. obljetnice rada Srednje škole Ludbreg koja će se održati u petak, 12. svibnja. Od njih petorica čak su trojica ispit riješila u potpunosti točno. Sad imaju pravo raditi na gotovo svim radioamaterskim dosezima, a prve su već odradili na opsegu s radioamaterima iz Bjelorusije, Kazahstana i  Brazila.

U ispitnoj komisiji bili su Branko Martinčić 9A3ST-predsjednik, Marin Brdar 9A5M-član i Dražen Nofta 9A3PF-član.

-U ime Radiokluba Ludbreg zahvaljujem se osoblju Srednje škole Ludbreg oko ustupanja prostorija , a posebno pedagoginji Saši Posavec koja je puno pomogla u provođenju tečaja i ispita za “P” razred. Naša mlada ekipa već je prijavljena u “Ligu potapanja brodova” , a uskoro ćemo se javljati i u radioamaterskim natjecanjima. – poručuje Željko Roščić iz Radiokluba Ludbreg.

 

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content