U Ludbregu će se ove subote održati 26. Haiku susreti

U Ludbregu će se ove subote održati 26. Haiku susreti

Susreti haiku-pjesnika u Ludbregu postali su tradicija, a sam grad prepoznat je kao jedan od gradova-centara haiku poezije. Prvi ludbreški haiku susret održan je 1997. godine, a godinu kasnije započelo je i kontinuirano tiskanje zbornika radova, koji je s vremenom postao međunarodan jer se u njemu objavljuju i radovi pjesnika iz susjednih država.

Na ovogodišnji natječaj svoje je haikue poslalo ukupno sto sedamdeset dvoje autora i to iz Hrvatske (100), Srbije (22), Sjedinjenih Američkih Država (10), Slovenije (9), Bosne i Hercegovine (6), Bugarske, Njemačke i Poljske (po 3), Crne Gore, Italije i Sjeverne Makedonije (po 2), te Brazila, Filipina, Gane, Grčke, Indije, Kanade, Rumunjske i Trinidada i Tobaga po 1. Dvojica autora deklarirala su dvojne pripadnosti: Austrija/Hrvatska i Srbija/Kanada.

– Ukupno je, zajedno s haikuima pristiglim za natječaj “Afrodita”, stiglo 928 haikua od čega je u zbornik uvršteno 550 haikua. Po jedan objavljeni haiku ima šesnaestero autora, po dva trideset jedan autor, po tri četrdeset osmero (48) autora, po četiri četrdeset četvero (44) autora, po pet dvadeset dvoje (22) autora i po šest haikua sedmero (7) autora. Haikui četvero autora nisu, nažalost, zadovoljili kriterije za uvrštenje u zbornik – poručuju iz Centra za kulturu i informiranje ‘ D. Novak’.

Haiku zbornik 2023. biti će predstavljen na  26. Haiku susretima u Ludbregu koji će se održati ove subote, 10. lipnja, u svečanoj dvorani dvorca Batthyany s početkom u 11 sati.

U nastavku pogledajte program 26. Haiku susreta u Ludbregu:

  1. Predstavljanje haiku zbornika – dvorac Batthyany
  2.  Nagrada Gavran
  3.  Afrodita – dodjela nagrada za erotski haiku
  4. Šetnja do japanskog vrta na Otoku mladosti gdje će biti predstavljen izbor japanskih haiku pjesnika
  5. Ručak

Prijave za domjenak koji će se održati nakon susreta u restoranu Črn-bel primaju se do 8. lipnja i to putem telefona: 042 306 113 ili putem e-maila:anja@czkidn.hr

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content