Turističko vijeće TZP Centar svijeta jučer, 3. ožujka, donijelo je odluku o priključivanju Općine Trnovec Bartolovečki u postojeću Turističku zajednicu područja Centar svijeta koja obuhvaća područje Grada Ludbrega, Općine Martijanec, Sveti Đurđ, Veliki Bukovec, Mali Bukovec i Jalžabet.

Općina Trnovec Bartolovečki na istoku graniči s Općinom Martijanec i na jugu s Općinom Jalžabet, područje općine prostire se na 38,74 km2, sastoji se od 6 naselja, Bartolovec, Šemovec, Štefanec, Trnovec, Zamlaka te Žabnik i ima 6145 stanovnika.

S turističkog aspekta, područje Općine Trnovec obiluje prirodnim i kulturnim dobrima, turističkim resursima, arheološkim nalazištima, vodenim površinama i šumama posebne namjene. S obzirom na turističke potencijale Općine Trnovec Bartolovečki, može se povući poveznica s postojećim resursima Turističke zajednice područja, posebice u segmentu Regionalnog parka Mura – Drava koji na području turističke zajednice prolazi kroz Općinu Sveti Đurđ, Natura 2000 mreže, postojeće kulturne baštine (dvorci u Jalžabetu, Martijancu, Velikom Bukovcu, Ludbregu) te arheološkim nalazištima (Iovia Botivo u Ludbregu, Gomila u Jalžabetu, te ostala nalazišta koja su raspršena po cijelom području turističke zajednice).

-Kombiniranjem postojećih resursa turističke zajednice s resursima Općine Trnovec Bartolovečki dolazimo do mogućnosti regionalnog objedinjavanja segmentiranih turističkih resursa te spajanja cijelog područja u jedan regionalni turistički proizvod koji se može sastojati od više čimbenika, primjerice vodenog turizma, outdoor turizma, kulturnog turizma, turizma temeljenog na prirodnim dobrima – kaže gradonačelnik Ludbrega, ujedno i predsjednik TZP Centar svijeta, Dubravko Bilić.

Uz kombinaciju i usmjeravanje objedinjenih turističkih kapaciteta, daljnji razvoj cijelog područja Turističke zajednice, a i Općine Trnovec Bartolovečki, planira se kroz različite djelatnosti, a jedna od njih je zajednički razvoj i prijava projekata za dodjelu bespovratnih sredstava. U provedbi projekta razvijat će se rekreacijske i turističke aktivnosti koje obuhvaćaju trail trčanje, hodanje, kampiranje, biciklističke ture, kajakarenje te ostale outdoor aktivnosti.