);
Svjetsku prvakinju imamo čak i u ribolovu

Svjetsku prvakinju imamo čak i u ribolovu

Sportski ribolovci Športskog ribolovnog društva Ludbreg imaju puno uspjeha na natjecanja u sportskom ribolovu, a naročito njihov tajnik Dražen Filipović koji je kao izbornik Hrvatske reprezentacije za osobe s invaliditetom dvije godine zaredom postao svjetskim prvakom u ribolovu udicom na plovak.

 -Sportski ribolovci imaju mogućnost ribolova udicom na plovak, zatim mogućnost šaranskog ribolova te spin ribolova. Spin ribolov je zapravo blinkanje ili varaličarenje. Upravo mogućnost izbora pruža ljudima priliku da vide u čemu su najbolji. Oni napredniji, koji se žele okušati na natjecanjima, znaju da moraju uložiti i znatna financijska sredstva za ribolovnu opremu – rekao je Dražen Filipović, tajnik ŠRD Ludbreg.

Sportskim ribolovom se većinom bave muškarci, ali ima i žena koje su u ovom natjecateljskom sportu izuzetno uspješne. Najnovije dokaz toj tvrdnji je naša Ludbrežanka Lea Kramar koja živi u Čukovcu i koja je, prije dva tjedna, kao članica Hrvatske ženske reprezentacije postala svjetskom ekipnom prvakinjom.

Dvadeset i deveto svjetsko prvenstvo u sportskom ribolovu udicom na plovak održano je na Dunavcu u Apatinu u Srbiji.

-Iako je bilo ekstremno naporno, ovo prvenstvo pamtit ću kao jedan od najljepših ribolova na kojima sam sudjelovala. Taktika za koju su se naši treneri odlučili bila je pun pogodak te smo konačno uspjele osvojiti svjetsko zlato. Naime, Hrvatska ženska reprezentacija osvojila je tek jedno srebro prije točno deset godina na natjecanju u Sloveniji. Još uvijek nisam u potpunosti svjesna ovog odličnog rezultata jer puno je pozitivnih emocija u glavi. Sasvim je sigurno da će mi tih tjedan dana natjecanja ostati u dugom sjećanju – rekla je Lea Kramar.

Osim što je članica ŠRD Ludbreg Lea je članica i ŠRD ‘Piškor’ Zagreb. U svjetsko zlato utkala je četvrti rezultat prvog i drugi rezultat drugog dana natjecanja. Osim nje članice reprezentacije bile su Marijana Mutak, Sanja Oreški, Sara Strbad, Tatjana Štajduhar te Ivona Majsec kao rezerva. Kapetan ekipe bio je Marijan Mutak, a trener Anđelko Prebigan.

-Ribolovom se bavim od 2007. godine, a pošto o svojim uspjesima ne pišem po Fejsu mnogi za njih niti ne znaju. U Srbiji je nastupilo 14 reprezentacija, mi smo oba dana natjecanja bile uvjerljivo prve, drugo mjesto su osvojile Talijanke, a treće Poljakinje. Čestitke mojim kolegicama na uspjehu i trenerima koji su nas vodili – rekla je Lea.

Inače, Lea je studentica završne godine studija komunikologije, medija i novinarstva na Sveučilištu Sjever u Koprivnici. Budućoj novinarki želimo još puno ovakvih uspjeha i ribolovnoj karijeri. Lei su čestitke uputili i kolege ribolovci iz ŠRD Ludbreg.

Foto: Lea Kramar, privatna arhiva

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content