Svjetsko zlato stiglo u Centar svijeta!

Svjetsko zlato stiglo u Centar svijeta!

Ludbreški mažoret i Twirling klub Ludbreg, kao dio hrvatske reprezentacije vratili su se jutros sa Svjetskog prvenstva u twirlingu i mažoretu održanog u Liverpoolu sa zlatnom i dvije srebrne medalje. Ukupno su se predstavili s četiri koreografije u dvije dobne skupine, a zlatnom medaljom okitili su se u kategoriji tradicionalni mažoret ples (mlađi junior), dok su mlađi juniori i juniori osvojili srebra u kategoriji mažoret show – twirl. Riječ je o najvećem i najprestižnijem natjecanju na svijetu u ovim disciplinama na kojem je ove godine sudjelovalo oko 2400 sportaša u rasponu od 12 do 25 godina.

– Bilo je ovo još jedno vrijedno iskustvo, dokazale smo da smo svjetski vrh i da silan uložen trud nije uzaludan. Sudjelovanje na svjetskom natjecanju bilo je i prilika da vidimo nešto novo, naučimo od drugih, primjerice oduševljenje smo japanskim skupinama i sada znamo na čemu moramo još raditi – rekla je Mirjana Pavičić, predsjednica Udruga.

Ovim iznimnim rezultatima koje su postigli, prethodili su tjedni i mjeseci treninga te uvježbavanja prekrasnih koreografija koje osmišljavaju treneri Tihana Ledenko i Tihomir Bendelja.

Svjetske prvakinje u Ludbregu su kod sportske dvorane jutros dočekali roditelji, podržavatelji i predsjednik Gradskog vijeća Grada Ludbrega koji im je čestitao na uspjehu.

-Vidjele smo da su u nekim gradovima organizirani dočeci za mažoretkinje, iskreno nismo se nadale ovome i zbilja smo sretne i ponosne. Skoro godinu dana smo se pripremale za ovo natjecanje, nismo očekivale ovakve rezultate, išle smo s namjerom da damo sve od sebe i uspjele smo. Ovo je uistinu posebno natjecanje bilo, dosad za nas neviđeno i prekrasno iskustvo na kojem smo imale priliku i puno toga naučiti – rekla nam je Eva.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content