I ove će godine u Selniku biti svečano obilježeno Antunovo. No umjesto u utorak 13. lipnja, veliko proštenje i popratna događanja održat će se u subotu, 10. lipnja.

– U organizaciju Antunova uključene su sve udruge s područja Selnika, dakle NK Plitvica, DVD Selnik, Društvo žena Selnik i Crkveni zbor. Prvo što nas u subotu očekuje je polaganje vijenca na mjesnom groblju za sve preminule, nakon toga slijedi sveta misa u kapeli Sv. Antuna. Sportski dio programa kreće od 11 sati na nogometnom igralištu gdje će se igrati mini turnir U-17 uzrasta. Nakon toga u 16 sati slijedi utakmica veterana, a u 18 sati seniora. – objasnio je predsjednik MO Selnik, Krešimir Horvat.

U glazbenom dijelu programa posjetitelje će od 19 sati zabavljati Fortuna bend, a tijekom dana moći će se razgledati i izložba malih životinja.

– Bit će i ponude pića i jela. Ove godine opet se peče vol koji će biti gotovo već oko 10 sati pa pozivam sve zainteresirane da dođu, da nas posjete i zabave se s nama. Ulaz je besplatan. – poručuje Krešimir Horvat.

Vjerski program  održat će se i na samo Antunovo, 13. lipnja.

– Imamo svetu misu u kapelici Sv. Antuna u 18 sati. Gost našim župnicima Petru i Kristijanu bit će prečasni Ivica Cujzek koji je prije 10 godina osnovao 13 utoraka slavlja i crkveni zbor u Selniku. – kaže Horvat.