);
Sara Kolak ostvarila najbolji rezultat sezone, otkrila nam planove za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre

Sara Kolak ostvarila najbolji rezultat sezone, otkrila nam planove za Europsko prvenstvo i Olimpijske igre

Sara Kolak osvojila je drugo mjesto u bacanju koplja hicem od 58,89 metara na mitingu Bacačke zvijezde u češkim Domžalicama. Hitac iz pete serije najbolji je ovosezonski rezultat atletičarke Kvarnera koja je sezonu otvorila početkom ožujka na Zimskom bacačkom prvenstvu Hrvatske u Splitu kada se njezino koplje zaustavilo na 55,81 metar.

– Bilo je, naravno, dobrih i manje dobrih stvari. Prekasno sam se probudila, moram se malo više zagrijavati s kopljem. To je recimo dio s kojim nisam zadovoljna, ali sve se to može popraviti. Fizičke se super osjećam samo to sad treba pokazati. – napomenula je Sara.

Hicem u Češkoj ostala je 1,11 metara kratka za normu za Europsko prvenstvo koje će se od 7. do 12. lipnja održavati u Rimu. No, Sara će svoje mjesto među putnicima u talijansku prijestolnicu osigurati putem plasmana.

Otkrila nam je i kakvi su planovi za ovogodišnje Olimpijske igre u Parizu.

– Princip za ulazak je isti, dakle ili po bodovima ili po normi, a kvalifikacijski period traje do 30. lipnja kada se održava i Državno prvenstvo u Karlovcu. Borim se za svoje treće Olimpijske igre, sad hoće li to biti po bodovima ili po normi vidjet ćemo. Vjerujem u sebe, posložile su se stvari, dobro se osjećam tako da mislim da će biti pozitivan ishod. – rekla je Sara Kolak koja po svoje sljedeće bodove ide 19. svibnja u njemački Rehlingen, nakon čega je na rasporedu njezin omiljeni miting Zlatna sprinterica u Ostravi.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content