Već tradicionalno, na Veliku subotu uoči Uskrsa,  Rotary Club Ludbreg dodjeljuje Nagrade za izvrsnost. Po prvi put nagrade izvrsnima uručene su u eurima, a ukupni fond nagrada iznosio je 3600 eura što preračunato iznosi oko 27 tisuća kuna što je najveći iznos do sada. Svečana dodjela i ovaj je put održana u hotelu Amalia u Ludbregu. Uručene su tri godišnje nagrade za izvrsnost u kategoriji učenika srednjih škola, gimnazija i umjetničkih škola i to Tari Jakopović, Lauri Bačani i Viktoru Kranjecu. Dodijeljene su i dvije godišnje nagrade za izvrsnost u kategoriji učenika srednjih strukovnih škola s četverogodišnjim trajanjem pa su tako isti iznos od 200 eura primili Ronald Bačani i Slobodan Popović. Zatim, uručene su dvije godišnje nagrade za izvrsnost u kategoriji učenika srednjih strukovnih škola u trajanju od tri godine Nini Kraus Jagić i Ivanu Jakopčinu. Dodijeljeno je i šest godišnjih nagrada za izvrsnost u iznosu od 300 eura u kategoriji redovitih studenata dodiplomskog, diplomskog, stručnog, odnosno integriranog studija i to Tinu Tomašiću, Iri Andrei Potnar, Petri Hus, Sari Kovač, Ivani Grgec i Petri Bačani. Na kraju godišnju nagradu od 400 eura u kategoriji specijalističkih studija za doktorski studij primila je Helena Biškup.

Aktivnosti Rotary kluba Ludbreg predstavio je njezin predsjednik Darko Marković koji je između ostalog rekao: ‘Rotary klub Ludbreg broji 20 članova i djeluje 15 godina, a izvrsne učenike i studente nagrađuje već 14 godina. Ludbreški rotarijanci djeluju na području s oko 18 tisuća stanovnika u okviru hrvatskog Rotary districta koji broji 150 klubova i okuplja ukupno oko 1300 članova.’

Na ovogodišnji natječaj Rotary kluba Ludbreg prijavila su se 44 kandidata pa je predsjednik fonda Josip Haramija sa suradnicima imao težak zadatak među izvrsnima izabrati 14 najizvrsnijih.

-Zovem se Ira Andrea Potnar iz Hrastovskog i studiram grafički dizajn i vizualne komunikacije na Akademiji primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Dobivenu nagradu za drugu godinu dodiplomskog studija iskoristit ću za izradu svog portfolija koji je potreban za upis na diplomski studij. Planiram se baviti dizajnom, preseliti se u Zagreb i zaposliti u nekoj od marketinških agencija – rekla je Ira Andrea Potnar.

-Moje ime je Tin Tomašić i živim u Ludbregu. Studiram na Fakultetu organizacije i informatike u Varaždinu informacijske i poslovne sustave. Nagradu sam dobio za studij na drugoj godini kada sam proglašen najboljim studentom i primio dekanovu nagradu. U slobodno vrijeme sviram u Pjevačkom društvu mladih Trinitas  Ludbreg pa ću možda nagradu iskoristiti za kupnju nove gitare. U kripto valute neću sigurno, prerizično je – rekao je Tin Tomašić.