);
Raspisan natječaj za ‘Vrelo nadahnuća’, možete slati svoja književna, glazbena i likovna djela

Raspisan natječaj za ‘Vrelo nadahnuća’, možete slati svoja književna, glazbena i likovna djela

Radio Ludbreg je pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega raspisao 12. natječaj duhovno–religioznoga stvaralaštva ‘Vrelo nadahnuća’ za kratke književne vrste te glazbeno djelo i ilustraciju.

Na natječaj se mogu slati neobjavljena i javno neizvođena književna, glazbena i likovna djela duhovno-religioznoga nadahnuća.

Prosudbeno povjerenstvo radove će vrednovati bez otkrivanja identiteta autora, stoga trebaju biti poslani pod šifrom. Osobni podaci autora (ime i prezime, adresa, telefonski broj, e-mail) s razrješenjem šifre dostavljaju se u zasebnoj datoteci ili omotnici.

Na natječaj za književni rad mogu se slati lirske pjesme i kratki prozni radovi (kratka priča, esej, putopis, dramski tekst i sl.) na standardnom hrvatskom jeziku ili bilo kojem narječju. Duljina rada može biti najviše 4 kartice (6000 znakova).

Skladbe duhovno-religioznoga karaktera (kantautori, solisti s pratnjom, glazbeni sastavi, zborovi) dostavljaju se u mp3 formatu, a moraju sadržavati oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijska treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Potpisani moraju biti autor glazbe, autor teksta i autor aranžmana. Potrebno je priložiti tekst pjesme i notni zapis zbog objave u zborniku radova te kontakt podatke izvođača.

Ilustracije duhovno-religiozne tematike koje će se objaviti u zborniku radova mogu biti izrađene bilo kojom crtačkom tehnikom obavezno u akromatskom tonalitetu (crno-bijelo) zbog tiska zbornika. Veličina radova može biti A4 (21x30cm) ili A3 (42x30cm) format.

Radovi se mogu slati elektroničkom poštom na adresu direktor@radio-ludbreg.hr ili poštanskom pošiljkom na adresu Radio Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg, s naznakom „Za natječaj Vrelo nadahnuća“.

Natječaj je otvoren od 7. lipnja do 15. srpnja 2024. godine.

Odlukom prosudbenog povjerenstva najboljim radovima dodijelit će se novčana nagrada, a posebna će se priznanja dodijeliti radovima koji se ističu nekom specifičnom značajkom.

Rezultati natječaja obznanit će se povodom predstavljanja knjige – zbornika u kojem će se objediniti i objaviti najuspjeliji radovi. Tom prilikom izabrani radovi bit će u autorskoj interpretaciji javno izvedeni/izloženi na svečanosti u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje 2024.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content