);
Privremeno se za promet zatvara ulica Trg slobode

Privremeno se za promet zatvara ulica Trg slobode

Zbog radova na novom prometnom rješenju na Trgu slobode privremeno se zatvara prometovanje navedenom ulicom.

Planirano privremeno zatvaranje trajat će do petka, 12. srpnja.

Podsjetimo, u izradi je desni skretač čime će se dobiti dvije trake za skretanje u Ulicu Petra Zrinskog.

– Primijetili smo da je taj dio često prometno zagušen te smo odlučili napraviti desni skretač jer do sad je postajala samo jedna traka za skretanje desno i lijevo. Na ovaj način vjerujem da ćemo skratiti vrijeme čekanja i samim time izbjeći stvaranje prometnih čepova. Radovi su pri samom kraju – rekao je gradonačelnik Bilić. Naglasio je kako je kod izrade studije za integrirani prijevoz mjerenjem koncentracije prometa utvrđeno da Ulicom Petra Zrinskog dnevno prođe i do 9000 automobila.

– Nama se možda tako često puta i ne čini, ali riječ je o izrazito prometnoj ulici. Rado bismo rasteretili taj dio, posebice jer se radi o samom centru grada, no bez pomoći države i ulaganja u cestu D24 za sada ne može puno napraviti. Ipak, nastojimo maksimalno voditi brigu oko prometne sigurnosti pa nas tako i na izlazu iz Gundulićeve prema Trgu slobode, također uskoro očekuju radovi. Trg slobode presijeca Gundulićeva ulica koja je dijelom jednosmjerna, dalje dvosmjerna, tu je i sportski park i dolazi do zbunjenosti vozača oko pravila u prometu. Tamo ćemo napraviti mali kružni tok kako bismo osigurali promet – kazao je gradonačelnik Bilić.

Početak radova na kružnom toku, kako doznajemo, očekuju se početkom jeseni. Izvođač trenutnih radova, te planiranih na izgradnji kružnog toka je komunalno poduzeće Lukom.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content