);
Plesne skupine KUD-a Anka Ošpuh pred puno dvoranom izvele svoju prvu dramsko-plesnu predstavu

Plesne skupine KUD-a Anka Ošpuh pred puno dvoranom izvele svoju prvu dramsko-plesnu predstavu

Plesne skupine KUD-a Anka Ošpuh izvele su svoju prvu dramsko-plesnu predstavu ‘Zbrkane čarolije’. Na ludbrešku su pozornicu stali mladi glumci i plesači. Bilo je puno plesa, zanimljivih situacija i naravno čarolija.

-Razmišljali smo kako aktivirati djecu tijekom praznika pa smo odlučili krenuti u pripremi naše prve dramsko – plesne predstave. Bili su stvarno redoviti na probama, nije bilo izostanaka. Glumci su članovi naših plesnih skupina. – objasnila nam je Ana Katalenić, jedna od voditeljica plesnih skupina koja je ujedno zaslužna za scenografiju i kostimografiju ove predstave.

Režiju predstave potpisuje predsjednik KUD-a Aleksandar Horvat, a Anita Pretković, Ivana Kapusta i Ana Katalenić bile su zadužene za plesni dio.

Lana i Tena Benc, Marta i Maša Gizdavec imale su ulogu pripovjedačica. Predstavu su svojim plesnim pokretima uljepšale Erin Bobetić, Lara Borović, Graciela Filipašić, Iva Grabarić, Rea Grabarić, Jana Juratović, Helena Miroslav, Lora Petričević, Ana Piškor i Lucija Sukanec. Likove su utjelovili Doris Filipašić, Ema Gotić, Ivano Kapusta, Heidi Magdalenić i Đana Poštenik.

– Imam devet godina, a u KUD-u plešem od svoje pete godine. Puno sam plesala doma i zaključila sam da želim upisati ritmiku. Ovo mi je bilo zanimljivo iskustvo i nije mi bilo teško glumiti. – otkrila nam je Đana koja je imala zadatak utjeloviti vješticu.

Ono što možemo napisati je da su ‘Zbrkane čarolije’ uistinu su bile zbrkane, čak i negativci su prikazani na simpatičan način, a pozitivci baš i nisu toliko idealni i pozitivni kako se na prvi pogled čini.

Predstavu je iz gledališta pratio i autor igrokaza Krešimir Pološki koji je mladim ludbreškim glumcima čestitao na izvedbi.

– Pogledao sam do sad četiri izvedbe ove predstave od strane profesionalnih glumaca, ali ovo je nadmašilo moja očekivanja i bilo je stvarno posebno. – istaknuo je autor.

Ako ste propustili predstavu uvjereni smo kako će je mladi plesači i glumci izvesti još koji puta.

 

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content