);
OVOG PETKA Ciklus slika ženskog tijela u kombinaciji sa snažnim porukama samopoštovanja

OVOG PETKA Ciklus slika ženskog tijela u kombinaciji sa snažnim porukama samopoštovanja

U sklopu programa Ludbreg petkom sutra će se održati otvorenje izložbe slika Ide Domišljanović inače profesorice likovne kulture. Ludbrežanima će se predstaviti ciklusom slika ženskog tijela koje su popraćene snažnim porukama samopoštovanja. Umjetnica kritizira prikaz žene kao objekta, kao skupljača klikova te iskazuje otvorenu podršku ženama u vječnoj borbi za dostojanstvo i položaj u društvu.

“Poruke samopoštovanja koje umjetnica koristi na svojim slikama itekako su bitne, poglavito ako pogledamo kako zapravo prikaz žena u današnjem digitalnom svijetu funkcionira i utječe na mlade djevojke koje još formiraju osobnost pa se tako susrećemo s raznim anksioznim poremećajima. One su napisane upadljivim velikim slovima nasuprot nježne obrisne linije ženskih tijela. (…) Snaga ovog ciklusa upravo je vizualna poruka koja nam je servirana, jasna poput plakata. Snaga je i u hrabrosti, otvorenoj podršci ženama, odabranoj strani u vječnoj borbi za dostojanstvo i položaj žena u društvu.” stoji u najavi izložbe.

Otvorenje će se održati u petak, 21. travnja u 18 sati u galeriji dvorca Batthyany, a izložba će se moći razgledati do 3. svibnja, radnim danom od 8 do 14 sati uz prethodnu najavu na broj 042 306 113 ili na Facebook stranici Centra za kulturu Ludbreg. Ulaz je besplatan

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content