Ludbreška udruga “Žene iz Centra svijeta” i ovog listopada priređuje dvodnevnu manifestaciju “Tikvijada 2023”. Središnji program će se održati u subotu, 14. listopada, s početkom u 15 sati u Bakinoj hiži i dedekovom dvoru.

OPG Lastavec održat će predavanje o zdravoj prehrani, a nakon toga nastupom će se predstaviti KUD-a Juraj Lončarić iz Hrženice. Uz prigodan program posjetitelji će imati priliku razgledati i izložbu tikvi u prostoru Bakine hiže i dedekovog dvora.

– Predavanje organiziramo u suradnji s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Ludbrega. Time ćemo ujedno na neki način obilježiti Svjetski dan seoskih žena koji se inače obilježava 15. listopada. Biti će ovo jedna pozitivan primjer, kako prezentacije zdravih proizvoda tako i važnosti te sposobnosti žena u poljoprivredi i pripremi hrane. – objasnila je Ana Katana, predsjednica Udruge.

Dan ranije, u petak 13. listopada, članice udruge pripremit će ‘Tikvin zajutrek’ na kojem će tradicionalno ugostiti štićenike udruge ‘Ludbreško sunce’.