Izložbeni prostor dvorca Batthyany od danas je dom slonovima, žirafama, papigama, leptirima, gusarima, balerina… Riječ je o heklanim radovima Ade Vrtulek Gerić, inače zaposlenice Restauratorskog odjela Ludbreg, Hrvatskog restauratorskog zavoda, više konzervatorice restauratorice, specijalizirane za predmete od tekstila.

Ručnim radom bavi se od osnovnoškolskih dana, a prve radove, tabletiće, izradila je uz baku, susjedu Hađamija i mamu. Nakon toga počinje izrađivati uporabne predmete kao što su kape, šalovi, veste, dječja roba, a zadnjih godina stvara igračke koje je predstavila na danas otvorenoj izložbi.

– Prve igračke izradila sam pletenjem, potom tehnikom suhog i mokrog filcanja izrađujući ih za moju kćerku Ninu koja je moja najveća inspiracija. Prije nekoliko godina usvojila sam tehniku izrade Amigurumi igračaka koje predstavljam na ovoj izložbi, a svaka je unikat. U sve igračke utkano je puno ljubavi i vremena, a najviše me veseli kad izmame osmijeh na licu. –istaknula je Ada Vrtulek Gerić.

Ova izložba koja nosi naziv ‘Od niti do igračke – Moji heklanci’ bila joj je, kaže, dugogodišnja želja.

– Drago mi je da će moje radove u ovom nadolazećem razdoblju vidjeti i osnovnoškolci i vrtićarci. Nadam se da će im se svidjeti. Ova izložba je i humanitarnog karakter. Izložene igračke želim pokloniti potrebitoj djeci. – poručila je Ada Vrtulek Gerić.

Ako ste propustili otvorenje, izložbu možete razgledati do 17. studenoga, radnim danom od 8 do 14 sati te uz prethodnu najavu na broj 042 306 113 ili na Facebook stranici Centra za kulturu Ludbreg. Ulaz je besplatan.