);
Orijentacijsko trčanje sport je za cijelu obitelj

Orijentacijsko trčanje sport je za cijelu obitelj

U organizaciji Orijentacijskog kluba Varaždin i Turističke zajednice područja Centar svijeta protekle subote održano je natjecanje u orijentacijskom trčanju, sve popularnijem oblik trčanja u kojem je cilj u što kraćem vremenu, uz pomoć karte i kompasa, proći sve kontrolne točke postavljene na nekoj stazi u prirodi ili gradskom okruženju. Po dolasku na svaku kontrolnu točku natjecatelji potvrđuju svoj prolazak, a pobjednik je onaj koji najbrže obiđe stazu uz uvjet da je obišao sve kontrolne točke zadanim redoslijedom.

Sport je to za čitave obitelji, ali i za pojedince svih uzrasta. Pozitivna strana orijentacijskog trčanja je da osim samog trčanja pomaže razvijanju kognitivnih sposobnosti, orijentacije u prostoru, brzog donošenja odluke i odlična je aktivnost za duh i tijelo.

Sudionici su se natjecali u sljedećim kategorijama MŽ 12, 16, 21, 35, 45, 55, 65, OPEN. Kategorija OPEN bila je otvorena za sve zainteresirane, bez obzira na dob, spol i spremnost. Start i cilj bili su na Otoku mladosti, a kontrolne su točke bile raspoređene po njegovoj okolici.

Nakon ovog organizacijski odličnog pothvata, vjerujemo kako će i u našem kraju porasti interes za bavljenje orijentacijskim trčanjem. Uz odličan teren koji nas okružuje tu su i entuzijasti koji su svoje znanje spremni prenijeti mlađim generacijama.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content