Prva disco večer na rolama trebala je biti održana prvog petka u kolovozu, ali je zbog lošeg vremena odgođena i održana tjedan dana kasnije. Ovaj zabavno sportski program započeo je u 20 sati na posebno izgrađenom terenu za rolanje kod atletske staze u ludbreškom Sportskom parku.

– Ova disco večer zapravo je završetak škole rolanja za svu onu djecu koja su ovog ljeta naučila rolati upravo na ovom mjestu. Njih je bilo najviše, a bilo je i ostalih koji znaju rolati od ranije pa su izvadili svoje koturaljke i pokazali svoje umijeće rolanja i plesanja. Mogli su se priključiti svi, i maleni i veliki, djeca, roditelji i uživati u hitovima funky disco glazbe sa štihom sedamdesetih i osamdesetih. Važno je pokrenuti se, a ne ostati unutra u zatvorenom. Mislim da je ovo pun pogodak jer se ovdje okupilo preko 200 ljudi. Planiramo ovako nešto ponoviti i u rujnu poslije Svete nedjelje – rekla je Anamary Posavec iz Fitness centra Advance.

Najstariji aktivni sudionik na rolama prve disko večeri bio je Danijel Vrbanić sa svoje 52 godine.

-Mi smo iz Varaždin Brega i redovito pratimo objave Turističke zajednice područja Centar svijeta. Moj suprug je sa svojim društvom počeo rolati prije tri godine, bio je najlošiji u grupi i koristio je štapove za nordijsko hodanje kao pomoć. Sada se više nitko od njih ne rola osim njega, a on svaki dan ide na rolanje u Varaždin – rekla je njegova supruga Miroslava Vrbanić.

Organizaciju ovog događaja potpisuju Turistička zajednica područja Centar svijeta te Grad Ludbreg. Prije početka disco večeri na rolama održana je podjela diploma ovogodišnjim polaznicima škole rolanja. Diplomu je s veseljem primilo točno trideset djece koji su tijekom ljeta učili rolati na koturaljkama. Slatkiše i diplome djeci je dijelila maskota Super Sonika u liku Petre Međimurec iz Globočeca Ludbreškog. Događaj je svojom atraktivnošću privukao i televizijsku ekipu Varaždinske televizije.

Ovogodišnje Aktivno ljeto u Ludbregu traje do 24. kolovoza, a onda se nastavljaju vjerski, sportski i zabavni događaji u okviru programa Ludbreške Svete nedjelje.