I ove je godine u Policijskoj upravi varaždinskoj obilježen blagdan svetog Mihaela – Dan policije.

Obilježavanje je počelo polaganjem vijenaca na Spomen obilježje poginulim i nestalim policajcima u Domovinskom ratu ispred PU varaždinske, kasnije su položili cvijeće i svijeće u spomen-sobi i kod spomen-panoa PU varaždinske, nakon čega je uslijedila i sveta misa u varaždinskoj katedrali, a završilo je svečanim događajem u koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu.

Tom je prilikom načelnik PU varaždinske, Predrag Benčić rekao kako je Varaždinska županija po sigurnosti na visokoj razini.

– Poručit ću da smo županija koja je sigurna, da ćemo se uspješno boriti sa svim izazovima koji su pred nama, da imamo ljude koji su profesionalni i propisno obavljaju svoje zadaće i naš primarni cilj je sigurnost, da se naši građani osjećaju sigurno i da uživaju u njoj – poručio je načelnik Benčić.

Samoj svečanosti su se odazvali i varaždinski župan Anđelko Stričak, ludbreški gradonačelnik Dubravko Bilić te gradonačelnici i načelnici gradova i općina s područja Varaždinske županije.

Svečanost je bila prilika za podjelu priznanja, a među dobitnicima je i troje djelatnika PP Ludbreg, Lidija Novak, administrativni tajnik u PP Ludbreg, Marinela Bačani, vođa ophodnje u PP Ludbreg i Saša Gizdavec, vođa sektora u PP Ludbreg.

– Uistinu je časno obavljati posao policajca, osobe su to koje koliko god nam strogo djelovali pokazuju veliko srce i empatiju, a s druge strane svojim djelovanjem sprječavaju one koji ugrožavaju naš mir i sigurnost. Drago mi je što su među nagrađenima i zaposlenici PP Ludbreg. Dokaz je to njihovih postignuća u proteklih godinu dana i čestitam im na tom i činjenici da zahvaljujući njima živimo u mirnom i sigurnom gradu– rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Stanje sigurnosti na prostoru PP Ludbreg možemo ocijeniti kao zadovoljavajuće, ističe načelnik Ivica Kokot.

– U prvih osam mjeseci 2023. godine u odnosu na osam mjeseci prošle godine, bilježimo pad broja kaznenih djela za osam posto, pad broja prekršaja protiv javnog reda i mira za 39 posto, pad broja prometnih nesreća za 37 posto. Ono što je još bitno za istaknuti da nam je otkrivačka djelatnost 82 posto, odnosno od 10 kaznenih djela u 8 ili 9 slučajeva otkrijemo počinitelja. Kad promatramo strukturu kriminaliteta 96 kaznenih djela od 207 odnosi se na opći kriminalitet, krađe i teške krađe, druga polovica odnosi se na štetu mladeži i obitelji, a ostatak čine kaznena djela kibernetičkog kriminaliteta i druga kaznena djela – kaže Kokot.

Drage policajke i policajci, sretan vam vaš dan i blagdan vašeg zaštitnika Svetog Mihovila!