Kao što je i najavljivano, na Otoku mladosti postavljena je spomen ploča u znak sjećanja na istaknutog hrvatskog liječnika dr. Dubravka Tršinskog. Uz gradonačelnika Dubravka Bilića otkrivanju spomen ploče prisustvovala je i supruga dr. Tršinskog, Rajka Tršinski.

-Doktor Tršinski ostao je u ugodnom i dobrom sjećanju svim Ludbrežanima. Uvijek je bio na raspolaganju i spreman pomoći. Ostavio je iza sebe velik trag i kao liječnik i kao ravnatelj varaždinske bolnice, ali i kao naš sugrađanin. Bio je liječnik koji se brinuo o najvažnijem ljudskom organizmu – srcu i odlučili smo mu šetnice na Otoku mladosti nazvati – šetnicom doktora Tršinskog. Za rad srca važno je hodanje, važno je šetati i to je simboličan način kojim ovom čovjeku iskazujemo zahvalnost – rekao je gradonačelnik Dubravko Bilić.

Podsjetimo, Dubravko Tršinski rođen je 14. ožujka 1955. godine u Zagrebu. U Varaždinu je završio gimnaziju, studirao je i diplomirao na zagrebačkom Medicinskom fakultetu gdje je specijalizirao internu medicinu. U Općoj bolnici u Varaždinu zaposlen je od 1986. godine, 1994. godine postaje voditelj odjela za kardiovaskularne bolesti, a 2008. godine imenovan je ravnateljem bolnice. Bio je član Europskog kardiološkog društva i Europskog društva za zatajenje srca, predsjednik podružnice Hrvatskog kardiološkog društva za Sjeverozapadnu Hrvatsku. Kao vrhunski liječnik Dubravko Tršinski bio je veoma cijenjen među kolegama i omiljen kod pacijenata. Zbog bolesti 2013. godine podnio je ostavku na mjesto ravnatelja varaždinske bolnice. Umro je 6. lipnja 2014. godine u Varaždinu, sahranjen na Gradskom groblju u Ludbregu u kojem je i proveo većinu svog života.