Dvadesetak izviđačica, izviđača i njihovih voditelja uspješno je završilo 21. redovno logorovanje Odreda izviđača Ludbreg, od toga 19. u Tisnom – sa smještajem u Auto kampu Jazina.

Tijekom desetodnevnog boravka pod šatorima na obali mora, podizali su se šatori, uređivali kreveti, prale su se majice i ručnici „na ruke“, prišivali gumbi na izviđačkim košuljama, kuhalo, jako dobro jelo ali i pralo posuđe, učilo brojne druge korisne vještine, pa se s logorovanja svi vraćaju kao dobri plivači. Na izviđačkim pohodima vodio se dnevnik i skica puta, radile vježbe osmatranja, izrada kružnih i skica pod kutem na terenu, izrađivao plan izviđačkog logora u mjerilu… dežuralo se i čuvalo logor.

– Najviše je ipak bilo odmora i druženja, kupanja, igara, odlazaka u Tisno, noćnih kupanja kao nikad do sada jer je svih 10 dana bilo prekrasno vrijeme. Karen Bobetić i Franka Lazar „osvojile su“ brončani izviđački javor, Roko Ivanuša, Leon i Simon Triplat srebrni, a Dominic Šiljević zlatni, što je nakon njegovih 6 godina u izviđačima najviši stupanj izviđačkih znanja za učenike osnovne škole. Roko Ivanuša, Karen Bobetić, Anastasiia Kuzurman i Anton Lovrić predloženi su za buduće izviđačke voditelje novo upisanih izviđača na jesen, početkom nove školske i izviđačke godine. Posebnu pohvalu za samostalnost, uspješno i odgovorno izvršavanje svih obaveza i stvaranje novih prijateljstava dobila je Anastasiia Kuzurman – pojasnio je Mladen Struški, predsjednik Odreda izviđača Ludbreg.

Logorovanje je ostvareno financiranjem roditelja i uz donacije nekoliko tvrtki a izviđači nastavljaju rad po ljetnom programu: izviđačkim igraonicama, upisima i drugim aktivnostima  svakog četvrtka od 17 do 18 sati i subotama od 14 do 16 sati u parku ispred Srednje škole Ludbreg. Dođite i saznajte zašto su izviđači najbrojnija i najljepša organizacija mladih na svijetu.