);
LD ‘Srnjak’ spremno za nedjeljno natjecanje u gađanju glinenih golubova, u pripremi su i lovačke delicije

LD ‘Srnjak’ spremno za nedjeljno natjecanje u gađanju glinenih golubova, u pripremi su i lovačke delicije

U sklopu sportskog dijela manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje održat će se tradicionalno natjecanje u gađanju glinenih golubova.

Riječ je o trodnevnom događaju kojeg organizira Lovačko društvo ‘Srnjak’ Ludbreg.

Natjecatelji će se kod lovačkog doma u Ludbregu okupiti već 25. kolovoza u 17 sati kada započinje trening. Dan kasnije, 26. kolovoza također se održava trening s početkom u 15 sati, ali i natjecanje u disciplini  ‘desetke’.

Nedjelja, 27. kolovoza, rezervirana je za samo natjecanje koje počinje u 9 sati. Natjecatelji će se nadmetati u desetkama (pojedinačno), u gađanju trčećeg zeca te fair-play disciplini.

– Očekujemo da će nas vrijeme poslužiti i da će nam doći puno ekipa jer i naši strijelci idu na natjecanja širom regije. Imamo čak najavljene i natjecatelje iz Krapinsko – zagorske te Zagrebačke županije. Mi smo spremni. – kaže predsjednik LD ‘Srnjak’ Ludbreg Antun Novota.

Na natjecanje su dobrodošli svi zainteresirani koji će osim u natjecateljskom dijeli moći uživati i u ponudi lovačkih delicija.

– Bit će lovačkih specijaliteta, a jedan od noviteta ove godine je i lovački roštilj. Naši kuhari su spremni, podijelili su svoja zaduženja. Sve smo pripremili, nadamo se samo da će nas vrijeme poslužiti. Pozivam sve građane grada Ludbrega i okolnih mjesta da nam se tog dana pridruže kod lovačkog doma u Ludbregu. – poručuje Novota.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content