Nedavno se održalo prvenstvo Hrvatske U13 za djevojčice i dječake u slobodnom stilu, a mlada ekipa ludbreškog hrvačkog kluba ostvarila je odlične rezultate.

U konkurenciji od 180 natjecateljica i natjecatelja iz 22 hrvatska kluba, nastupilo je šest članova od kojih su dva člana nova državna prvaka. Uz nove prvake, kući su se vratili s još dvije brončane medalje.

Prvaci države postali su, u ženskoj konkurenciji Lana Horvat do 60 kilograma te u muškoj, Donat Ledenko. 

– Lana je naslov osvojila kroz četiri zahtjevne borbe, a osobito se to odnosi na finale protiv protivnice iz koprivničke Podravke, gdje se pobjednik nije znao do posljednjih trenutaka. Donat je pak do svog zlata u kategoriji do 49 kilograma, došao vrlo uvjerljivo, ne prepustivši u četiri borbe svojim protivnicima ni jedan tehnički bod, a osim polufinalne borbe koja je završila rezultatom 7:0, sve su druge završavale prije vremenskog isteka borbe, tušem ili tehničkom superiornošću – poručili su iz Kluba.

– Monika Havaić došla je na ovom prvenstvu do svoje prve “velike” medalje, pobijedivši u kategoriji do 44 kg, od tri od četiri borbe, a jedini je poraz doživjela u polufinalu u borbi koja je također mogla otići u njenu korist, da nije bilo greške koja je presudila da je protivnica “tušira”. Najviše pak je iznenadio Martin Horvat, koji s tek 11 godina dolazi do bronce s 3 atraktivne pobjede u kategoriji do 40 kg, a jedini je poraz doživio u polufinalu od iskusnijeg hrvača iz Petrinje – nastavljaju iz Kluba.

Spomenimo kako su na prvenstvu još nastupili Jakov Havaić te Franko Kern u konkurenciji  do 44 kilograma.