);
Jesenskom smotrom započet će nova izviđačka godina

Jesenskom smotrom započet će nova izviđačka godina

U ludbreškom odredu izviđača ove će se subote, 16. rujna održati jesenska smotra koja će ujedno biti i prva aktivnost nove izviđačke godine. Smotra će se održati u 14 sati u parku ispred Srednje škole Ludbreg. Tom prilikom izviđačima se mogu priključiti svi zainteresirani.

-Svi koji su zainteresirani za priključivanje mogu nam se pridružiti ove subote, ali i svake iduće u parku ispred Srednje škole Ludbreg ili mogu doći na okupljanje voditelja četvrtkom u 17 sati što je zapravo sigurnija opcija jer ćemo neke subote koristiti za izlete pa nas možda neće biti u Ludbregu. – objašnjava predsjednik Odreda izviđača Ludbreg Mladen Struški i dodaje kako upisuju učenike od 3. razreda osnovne škole pa na više, što znači da im se mogu priključiti i srednjoškolci.

– Ono što bih volio naglasiti je da izviđači nisu samo sinonim za druženje. Nekad zaista bude dosta zahtjevno. Istina je da se puno družimo, ali isto tako puno toga i naučimo. Naglašavam da mi nemamo nikakve zatvorene prostore u kojima bi se sastajali, nego sve aktivnosti provodimo na otvorenom. Puno smo u prirodi, puno hodamo i puno se krećemo. Izviđaštvo u osnovnim i srednji školama priznaje se kao slobodna aktivnost. – poručuje Mladen Struški.

Napomenimo i kako se i slučaju kiše jesenska smotra odgađa na subotu 23. rujna u isto vrijeme.

Odred izviđača Ludbreg trenutno broji 42 člana. U nadolazećem razdoblju posjetit će Kalnik, Ivanščicu, Strahinjčicu, a tu je i tradicionalni odlazak u Zagreb po betlehemsko svjetlo.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content