);
Ivano, Anđelo i Luka uspješni na državnom natjecanju mladih tehničara

Ivano, Anđelo i Luka uspješni na državnom natjecanju mladih tehničara

U Segetu Donjem kraj Trogira se od 3. do 6. lipnja održavalo 66. državno natjecanje mladih tehničara – najstarije i jedno od najsloženijih natjecanja osnovnoškolaca.

Na državnoj razini sudjelovala su 253 natjecatelja. Vrijeme predviđeno za provedbu državnoga natjecanja bilo je tri dana, odnosno 2 školska sata za pisanu provjeru znanja, 8 školskih sati za izradu tehničke tvorevine te do 5 minuta za predstavljanje tehničke tvorevine svakog natjecatelja.

Na natjecanje su pozvana i tri člana Kluba tehnike Ludbreg. Natjecali su se temeljem pobjedničkog plasmana na županijskom natjecanju mladih tehničara. Pokazali su zavidno znanje i vještine te postigli izvrstan rezultat.

Najbolji rezultat ostvario je Ivano Šagi učenik 7. razreda OŠ Ludbreg. Pod vodstvom klupskog mentora Slobodana Popovića i učiteljice tehničke kulture Đurđe Kladić osvojio je sjajno 2. mjesto u području radiokomunikacije.

Anđelo Bačani, također učenik 7. razreda OŠ Ludbreg, natjecao se u području automatike i osvojio 4. mjesto. Njegovi mentori bili su Dragutin Gerić iz Kluba i učiteljica Đurđa Kladić.

Luka Jerešić, učenik 8. razreda OŠ Martijanec, pod mentorstvom Matije Kosa iz Kluba tehnike Ludbreg i učiteljice tehničke kulture Ivane Pačko Horvat izborio je 11. mjesto u području elektronike.

Organizatori državnog natjecanja su Agencija za odgoj i obrazovanje, Hrvatska zajednica tehničke kulture, Ministarstvo znanosti i obrazovanja, upravni odjeli županija i Grada Zagreba zaduženi za obrazovanje, osnovne škole, županijske i gradske zajednice tehničke kulture te udruge tehničke kulture. Uz Hrvatski zajednicu tehničke kulture, provedbu 66. natjecanja u P-kategoriji podržavaju Hrvatski fotosavez, Hrvatski radioamaterski savez i Hrvatski robotički savez.

Ivano, Anđelo i Luka se u Ludbreg vraćaju danas oko 17 sati. Klub tehnike Ludbreg dočekat će ih kod gradske sportske dvorane. Pozivaju vas da im se pridružite!

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content