);
I ludbreški vatrogasci pomažu u obrani od poplava, održavaju nasipe na Šoderici

I ludbreški vatrogasci pomažu u obrani od poplava, održavaju nasipe na Šoderici

Po nalogu županijskog vatrogasnog zapovjednika dvadeset operativnih pripadnika VZG-a Ludbreg jučer je otišlo u ispomoći kolegama u poplavom ugroženo vikend naselje Šoderica.

– Na teren smo izašli s 19 vatrogasaca, četiri vozila, s agregatima za struju, potopnim pumpama i pripadajućim sistemom za rasvjetu. Vršili smo utvrđivanje nasipa, dogradnju postojećih te prijevoz vreća s pijeskom vozilom LUDBREG 106. Za vrijeme svoje smjene vršili smo ophodnje i provjeru zečjeg nasipa u svom sektoru rada – predio Lazine. – kažu vatrogasci VZG Ludbrega.

Na temelju zapovijedi glavnog vatrogasnog zapovjednika tijekom dana u ispomoć snagama u Koprivničko-križevačkoj županiji upućeno je ukupno 110 vatrogasaca s 20 vatrogasnih vozila iz Krapinsko-zagorske i Varaždinske županije s agregatima, pumpama, čamcima te ostalom opremom. Veći broj vatrogasaca s područja županije aktivno radi na obrani od poplave.

Najviše snaga angažirano je u općinama Legrad, Drnje i Peteranec zbog potrebe izrade zečjih nasipa, osiguranja i provođenja mjera obrane od poplava.

Foto: DVD Ludbreg

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content