Sredinom veljače DVD Hrastovsko održalo je jubilarnu 100-tu godišnju skupštinu Društva. Tom prigodom predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Ludbrega Nenad Cindori uručio je zapovjedniku DVD-a Hrastovsko Renatu Vugrincu ključeve vatrogasnog kombija. Sama proslava 100-og rođendana DVD-a Hrastovsko održat će se pretposljednje svibanjske subote. Dan ranije bit će upriličena promocija monografije ‘Sto godina vatrogastva u Hrastovskom’ autora Stjepana Kovačeka.

– U subotu 20. svibnja, kako to priliči tradiciji, u 6 sati krenut će budnica selom. Od 15:20 do 16:20 sati je okupljanje sudionika. Potom je postrojavanje te mimohod ulicama Hrastovskog, a zatim i svečana sjednica u društvenom domu u Hrastovskom. – rekla je Petra Vugrinec, tajnica DVD-a Hrastovsko.

Dakle, sve je spremno za subotu 20. svibnja kada DVD Hrastovsko slavi okruglih 100 godina postojanja i uspješnog djelovanja. Kao što je red i običaj na proslavi ovako velikog jubileja pribivat će mnogobrojni uzvanici i vatrogasna društva s područja Varaždinske, Koprivničko-križevačke i Međimurske županije. Taj događaj će sasvim sigurno dodatno ujediniti mještane Hrastovskog kako bi se pokazali u najboljem svjetlu te ovaj važan jubilej obilježili na dostojanstven način.

-DVD Hrastovsko osnovan je 1. siječnja 1923. godine. Prvi osnivači bili su Jakob Marić, Ivan Kosec, Mato Novak, Ivan Gotić i Antun Vidović i u tom nekom prvom periodu društvo je imalo 16 članova. Nakon drugog svjetskog rata pojavio se prvi značajni projekt, a to je izgradnja vatrogasnog doma 1950. godine koji je kasnije srušen. DVD se 1993. preselio u prostorije društvenog doma gdje i danas djelujemo – rekla je Petra Vugrinecc.