U sklopu Welcome spring festivala u Ludbregu svoje aktivnosti imali su kajakaši te oni koji to žele postati. Rijeka Bednja pamti i one koji su pokretali taj sport u Ludbregu prije četrdesetak godina. A, priča je krenula ovako. Tamo 1981. prestao je s radom Izviđački odred u Ludbreg što je ponukalo tadašnjeg „šefa“ omladine Srećka Zagorca da pokrene nešto novo.

-Zajedno s Dušanom Dulikravićem došao sam na ideju da pokrenemo, bez ikakvih korijena, kajakaški sport u Ludbregu. Naime, ovdje se samo znalo za „čone“ i tzv. „kompe“. Primili su nas službeno u Kajakaški savez na konferenciji u Vukovaru. Ja sam bio član konferencije s pravom glasa, predsjednik Dušan Dulikravić, a tajnik Danko Novak.-

Vrlo brzo klub je dobio i sponzora, tvrtku Razvitak koja je pratila ovaj klub za cijelo vrijeme postojanja, dvadesetak godina. Ovaj sport imao je i svoje zakonitosti.

– Morali smo imati trenere, ja sam bio nakon položenog ispita na njemačkom međunarodni kajakaški sudac. Radili smo jako, hvalili su nas i Mađari s kojima smo surađivali, a posebno mi je drago bilo kad smo osvojili drugo mjesto na kajakaškom prvenstvu Hrvatske u juniorskoj konkurenciji.-

Tad je ikona hrvatskog sporta Matija Ljubek rekao našem treneru Kemecu: Pa, što radite s djecom da postižu takve rezultate?

– Nastupali smo u Slovačkoj, Mađarskoj, bivšoj Jugoslaviji, prekrasne uspomene za što smo dobili puno nagrada, a ja osobno dobio sam Nagradu za životno djelo. – prisjeća se Srećko Zagorc.

Konferencija u Vukovaru

Konferencija u Vukovaru