U sklopu Dana ludbreške Svete nedjelje, već tradicionalno, 27. godinu za redom, održao se i festival duhovne glazbe Duga kojeg organizira Pjevačko društvo mladih “Trinitas” iz Ludbrega.  Na subotnjoj festivalskoj večeri uz domaćine nastupio je i Zbor mladih varaždinske biskupije te slavljenički bend.

Festival “Duga 2023.” i ove je godine održan na Svetištu Predragocjene Krvi Kristove u Ludbregu, a samom festivalu je prethodila i sveta misa koju je predslavio vlč. Kristijan Stojko, ludbreški župnik in solidum.

Na festivalu je izvedeno 14 pjesama u aranžmanu i pod dirigentskom palicom Damijana Turkovića, inače i voditelja Zbora mladih varaždinske biskupije. Osim ujedinjenog zbora tu su bile ženska i muška klapa, zatim duo Marije Havaić i Tene Marie Mesarić kao i solo izvedbe Petra Havaića te gosta festivala Vlatka Vukine. Pjevače je pratio bend katoličke mladeži Varaždinske biskupije, a program je vodila Jasminka Vugrinec.

Riječi dobrodošlice na samom početku festivala prisutnima je uputio vlč. Petar Mlakar, ludbreški župnik in solidum.

– Mladost i radost pripremila nam je ovaj krasan događaj. Imao sam priliku slušati ih na nekoliko proba i znam da zvuče sjajno zato sam uvjeren da će ovo biti lijepa večer, svima na blagoslov i duhovno osvježenje. Festival se zove Duga zato jer je u Starom zavjetu Bog sklopio savez s čitavim svijetom, vjekovima i obećao je da će čuvati ovaj svijet od nevolje i zla. Duga označava Božje obećanje, tu sam, čuvam vas i brinem za vas.- istaknuo je u uvodnom pozdravu.

Kako su nam posvjedočili sami izvođači, ali i posjetitelji, nakon ovakvog festivala srce je puno zahvalnosti na prekrasnom zajedništvu mladih te radosti zbog koje ne silazi osmijeh s lica.

Foto: Dražen Vađunec