);
Dobro jutro, ovdje Radio Ludbreg, i tako već 57 godina

Dobro jutro, ovdje Radio Ludbreg, i tako već 57 godina

Dobro jutro, ovdje Radio Ludbreg, i tako već 57 godina. Na današnji dan, 26. srpnja 1966. godine, u sklopu Narodnog sveučilišta s radom je krenula lokalna radio stanica Ludbreg, danas Radio Ludbreg. Prvi tehničar bio je Milan Molnar, a prva spikerica Justina Novak.
U počecima rada emitiralo se preko 70 sati lokalnog programa i zabavne glazbe te se svakodnevno prenosio drugi program Radio Zagreba. U idućih trideset godina radio stanica se postepeno razvijala i postajala vodećim izvorom informiranja pučanstva. Godine 1995. emitirano je 131 400 minuta lokalnog programa vlastite produkcije i 3 650 minuta preuzetog informativnog programa HRT-a. Program radija realizirao se svakodnevno od 12 do 18 sati, a nedjeljom od 9 do 16 sati. Ostalo vrijeme se reemitirao Radio Velika Gorica.

Danas Radio Ludbreg dnevno emitira 18,5 sati vlastitoga programa i to u sve dane tjedno, radeći od 5:30 do 24 sati, a nedjeljom od 6 do 22 sata. Struktura programa mu je takva da zadovoljava ili nastoji zadovoljiti, zanimanja cjelokupnog stanovništva. Od svojih prvih početaka pa do danas, njeguje lokalni informativni program koji iz godine u godinu obogaćuje i proširuje. Danas dnevno daje četiri vlastite emisije lokalnih vijesti te prenosi informativne emisije Hrvatskoga radija. Od lokalnih informativnih emisija posebno je zanimljiva emisija Tjedne novosti koja se već trideset i više godina emitira svake nedjelje u 12 sati i u kojoj se daje tjedni pregled događanja u cijeloj Ludbreškoj regiji, dijelom u Varaždinskoj županiji i šire.

Radio Ludbreg dnevno ima na programu razne aktualne teme, brojne kontakte sa slušateljstvom, zatim specijalizirane emisije o športu, kućanstvu, gospodarstvu, društvenim i političkim temama, te velik broj zabavnih emisija.
Radio Ludbreg danas se sluša na području cijele Ludbreške regije te dijelom na varaždinskom, međimurskom i koprivničkom području.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content