Posljednji dva sportska događaja ovogodišnjeg Welcome spring festivala održana su u subotu, 23. ožujka, i nedjelju, 24. ožujka. Subotnje prijepodne bilo je rezervirano za trčanje. Ovoga puta trčali su najmlađi, odnosno učenici od prvog do osmog razreda osnovnih škola. Trčalo se u četiri kategorije, učenici prvih i drugih razreda, učenici trećih i četvrtih, učenici petih i šestih te jasno posljednja kategorija bili su učenici sedmih i osmih razreda. U dobrom raspoloženju i odvažnosti nije ih omeo ni vjetar koji je nemilosrdno puhao.

Dan kasnije bio je rezerviran za biciklizam. Gravel Ludbreg, uzbudljiva biciklistička utrka postala je nezaobilazno proljetno događanje za sve ljubitelje biciklizma. Ovogodišnje izdanje okupilo je preko 120 biciklista.

-Četvrtu godinu zaredom održavamo ovu utrku u Ludbregu. Većina biciklista dolazi iz sjeverozapadne Hrvatske, a imamo i nekoliko biciklista iz Slovenije – rekao je Bruno Radotić.

Ovogodišnja novost bila je uz već dobro poznatu rutu od 77km i 1300 m penjanja i kraća ruta od 58km i 759m penjanja. Kružne rute vodile su od ludbreških ravnica i livada preko šuma Crne Gore do Apatovca gdje se rute  ubrzo razdvajaju te duža vodi prema vrhu Kalnika i nazad do Ludbrega, dok je kraća ruta vodila putevima prekrasne Kalničke šume prema Slanju te konačno Ludbregu. Očaravajuća priroda i uglavnom makadamski putevi pružaju izazovno i uzbudljivo biciklističko iskustvo.

U utrci na 77 km najbrži je bio Matija Kvasina, drugi Saša Vidović, a treće mjesto pripalo je Denisu Bogoviću. U utrci na 58 kilometara prvo mjesto osvojio je Josip Žugec, drugi je bio Patrik Bogović, a treći Luka Velić. U e-bike kategoriji najbrži je bio Tomislav Matešić, drugi Dario Žagar, a treći Davor Čosić.

Kod žena je na 77 kilometara prva je bila Kristina Lukačević, a druga Jelena Žučko. U utrci na 58 kilometara najbrža Zlatica Pernjak, druga je bila Lorena Škalac, a treća Stefany Štefanec.