Početkom listopada na Otoku mladosti u Ludbregu održano je još jedno natjecanje u okviru Carp kupa. Natjecanje u sportskom ribolovu tipa ‘ulovi i pusti’ naizmjenično se organizira na jezeru Otok na Otoku mladosti u Ludbregu i jezeru Lešće u Hrženici. Trodnevno natjecanje u Ludbregu održano je od petka u 16 sati pa sve do podneva u nedjelju što znači da sportski ribolovci spavaju u šatorima i love čak i po noći. Natjecalo se osam ekipa iz Varaždinske, Međimurske i Sisačko-moslavačke županije. Organizator natjecanja bilo je Športsko ribolovno društvo Ludbreg te trgovina Ribolov ZOO.

-Ovog vikenda ulov je bio nešto slabiji nego prije dva tjedna, a najviše su ulovili Carp timovi koji su izvukli mjesta na krajnjim pozicijama jedan, dva i osam. Najviše ribe ulovio je Carp tim ‘Lešće’ na poziciji ‘dva’ u sastavu Vedran Kolesarić, Karlo Vitel i Matija Hudak. Oni su uvjerljivo osvojili prvo mjesto sa 155 kg šarana i amura – rekao je Mario Kraljić, glavni sudac natjecanja.

Tajnu uspješnosti Carp tima ‘Lešće’ pokušali smo saznati od voditelja ekipe Vedrana Kolesarića.

-Hah, ne smijem vam odavati naše tajne jer to je kao da vam Podravka otkrije recepturu za svoju Vegetu. Definitivno smo imali dobru poziciju na kojoj je riba bolje grizla, strunu smo mjerili za udaljenost veću od 80 metara od obale jer smo tamo nabacali i najviše hrane. To je sasvim blizu žice koja dijeli jezero na dva dijela – pojasnio je Vedran.

Pobjednička ekipa je svoju pobjedu proslavila sa stilom i to zajedničkim skokom u jezero nakon završnog vaganja. Drugo mjesto zauzela je ludbreška ekipa Carp tim ‘N Baits’ u sastavu Ivica Gradinski i Kristijan Novak sa 107 kg ulovljene ribe. Treće mjesto osvojila je ekipa CT ‘Šoderica’ koju su sačinjavali dečki iz Svetog Petra i to Mladen Pongrac i Darko Golubić s ulovom od 93 kilograma šarana i amura.

Na kraju napomenimo da je sportski ribolov skupi sport jer ekipe, osim što su platile kotizaciju od 120 eura, moraju imati puno opreme koju prevoze u auto prikolici i koje je sve više, a oprema nije jeftina to je sigurno. Natjecanje je sve do samog kraja bilo izuzetno uzbudljivo jer do posljednjeg vaganja drugo i treće mjesto dijelila su tek dva kilograma ulova. Stoga užitak i mentalni odmor ribolovaca opravdava njihove financijske izdatke jer pobjedničke ekipe sasvim će sigurno svoje pobjede znati proslaviti.