);
Aleksandru Horvatu nagrada na Glazbenom festivalu “Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2024”

Aleksandru Horvatu nagrada na Glazbenom festivalu “Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2024”

U Pitomači je sinoć uz „Večer novih pjesama“ održan 31. Glazbeni festival „Pjesme Podravine i Podravlja – Pitomača 2024.“

Događaj nije propustio naš stihoklepec, Aleksandar Horvat koji kaže kako u Pitomaču “hodočasti od 2021. leta.

-Z toga su se zrodile četri pesme koje sam napisal, koje su skladatelji oblekli v glazbeno ruho i koje se vrtiju po radiju, a fčera, evo, i peta pitomačka – kaže Aleksandar Horvat.

Ovogodišnja glazbena večer iznjedrila je 22 nove skladbe, a koje su izveli Podravski mužikaši, Blanka Došen, Džentlmeni, Hrvoje Hegedušić, Bojan Jambrošić, Viktorija Kulišić Đenka, Ivan Barčan, Dražen Žanko, Boris Ćiro Gašparac, Art Voice, Mirko Švenda Žiga, The Fusion, Gordana Ivanjek, Frontmeni, Lucija Jelušić Šimatović, Đurđevčice, Chriztel Renae Aceveda, Marko Križanović i TS Misija, Željko Grozaj, Tena Grlica, Etno duo Gofa i Željko i Ana Baketarić.

Također, Udruga Glazbeni festival Pjesme Podravine i Podravlja Pitomača i ove godine dodijelila je nagradu „Drago Britvić“ za najbolji tekst. Nagrada se dijelila u dvije kategorije: tekst na kajkavskom narječju i tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku.

Nagradu za najbolji tekst na standardnom ili književnom hrvatskom jeziku pripala je Željku Krznariću za stihove skladbe “Blizu srca mog” koju je izvela Blanka Došen, a nagrada za najbolje napisan tekst na kajkavskom narječju 31. izdanja Glazbenog festivala Pjesme Podravine i Podravlja pripala je Aleksandru Horvatu za stihove skladbe “Mekni se megla”, a koju je izvela Chriztel Renae Aceveda.

-Dragi ljudi, fala sima po redu, bez vas se megla nigdar ne bi meknula – kaže naš Aco u svom stilu.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content