);
Home Events Koncert Koncert ‘Pajdašice i prijatelji’
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizator

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 810 441
Email
info@czkidn.hr
Website
http://www.czkidn.hr

Other Organizers

KUD 'Anka Ošpuh'
KUD 'Anka Ošpuh'
Email
info@kud-ankaospuh.hr
Website
http://www.kud-ankaospuh.hr/hr/
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg

Mjesto

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg
Trg svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg
Website
http://www.czkidn.hr
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
7:03 pm, srp 25, 2024
temperature icon 27°C
raštrkani oblaci
Humidity 37 %
Pressure 1012 mb
Wind 11 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 17 Km/h
Clouds Clouds: 29%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:27 am
Sunset Sunset: 8:32 pm

Datum

tra 05 2024
Istekao!

Vrijeme

19:00 - 20:30

Koncert ‘Pajdašice i prijatelji’

CZKIDN vas poziva na koncert “Pajdašice i prijatelji” koji će se u sklopu programa “Ludbreg petkom” održati 5. travnja s početkom u 19 sati u dvorani Centra za kulturu i informiranje. Uz Žensku vokalnu skupinu “Pajdašice” nastupaju: Tamburaški sastav “Pajdaši”, Ženska vokalna skupina “Lucerne”, Varaždin i Klapa “Marof”, Novi Marof. Ulaz je besplatan.

ŽVS Pajdašice
Ženska vokalna skupina “Pajdašice” aktivno djeluje od 2005. godine. Članice skupine su većinom bivše plesačice folklorne skupine koje su odlučile nastaviti aktivno se družiti i uživati u zajedničkom, uglavnom folklornom pjevanju. “Pajdašice” njeguju višeglasno pjevanje narodnih napjeva, a u repertoaru imaju i određen broj prigodnih narodnih božićnih pjesama, autorske pjesme hrvatskih skladatelja te obrade narodnih napjeva. Svojim višegodišnjim djelovanjem i pjevačkim usavršavanjem postale su prepoznatljivo ime na karti kulturnog amaterizma i tradicije višeglasnog pjevanja, a njegovanjem tradicionalnih napjeva uspješno predstavljaju svoje društvo, Grad Ludbreg i Republiku Hrvatsku. Za ovaj uspjeh zaslužna je prije svega prof. Zdenka Knapić koja već dugi niz godina svoju energiju, znanje i ljubav prema folklornom pjevanju dijeli s “Pajdašicama”.

TS Pajdaši
Tamburaška sekcija u sklopu KUD-a “Anka Ošpuh” Ludbreg djeluje kao samostalna sekcija, ali i pratnja plesačima i vokalnoj skupini Pajdašice. Repertoar kojeg izvodi je raznolik, od folklornih napjeva, tamburaške instrumentalne glazbe, starogradske pjesme i popularne glazbe. Voditelj tamburaške sekcije je prof. Elvis Međeral.

ŽVS Lucerne
ŽVS Klapa Lucerne je neprofitna udruga osnovana 2001. godine s ciljem promicanja kulturne baštine i to prvenstveno klapskih pjesama, ali i kajkavskih popevki. Unutar 23 godine od osnutka, kroz klapu su prošle generacije i generacije Lucerni te danas ona broji 13 članica. Kao najvažnije aktivnosti proteklih godina možemo navesti nastupe s poznatim hrvatskim klapama, primjerice Grdelin, Sv. Juraj HRM, Motovun, Trogir, Kal, Campaneli, sudjelovanje u televizijskim emisijama i humanitarnim koncertima, te ostalim prigodnim svečanostima koje možemo upotpuniti svojim prisustvom. Od 2020. godine ulogu voditeljice, a ujedno i pjevačice, preuzela je prof. Janja Knapić Omranloo koja nas je nastavila obogaćivati i usmjeravati svojim znanjem i iskustvom.

Klapa Marof
Ljubav prema glazbi i, kako kako kažu prijatelji klapaši, sljubljivanju pjesme, hrane i vina, spojilo je nekoliko prijatelja koji su 2006. godine osnovali klapu Marof, u sklopu KUD-a “Marof” iz Novog Marofa. U svojem repertoaru njegujemo klapske, starogradske, tradicionalne, sakralne i popularne pjesme. Najdraže nam je upoznati drage ljude, klapašice i klapaše, podružiti se, zapjevati zajedno i razveseliti srca svima. Voditelj je prof. Robert Štorga.

The event is finished.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content