);
Home Events Izložba Izložba ‘Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta’
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'

Organizator

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak'
Phone
042 810 441
Email
info@czkidn.hr
Website
http://www.czkidn.hr
Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg

Mjesto

Centar za kulturu i informiranje 'D. Novak' Ludbreg
Trg svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg
Website
http://www.czkidn.hr
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
2:19 pm, svi 29, 2024
temperature icon 20°C
oblačno
Humidity 65 %
Pressure 1015 mb
Wind 12 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 9 Km/h
Clouds Clouds: 89%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:07 am
Sunset Sunset: 8:35 pm

Datum

tra 19 2024
Istekao!

Vrijeme

18:00 - 20:00

Izložba ‘Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta’

Ove godine u sklopu programa Ludbreg petkom slavimo Dan planeta Zemlje! Pozivamo vas na otvorenje izložbe fotografija Kristiana Medaka “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” koja će se održati 19. travnja s početkom u 18 sati u holu Centra za kulturu i informiranje Ludbreg. Ulaz je besplatan, a izložbu možete pogledati do 8. svibnja.

Izložba “Mali Divovi: Makro Priče Entomološkog Svijeta” ima za cilj otkriti nevjerojatnu ljepotu i složenost entomološkog svijeta kroz umjetnost makrofotografije. Posjetitelji će imati priliku zaroniti u fascinantni mikrokozmos kukaca, istražujući detalje koje obično promičemo u svakodnevnom životu. Ova izložba predstavit će kolekciju makrofotografija koje prikazuju boje, oblike i teksture kukaca na način koji otkriva čuda prirode koje oko često ne primjećuje. Svaka slika priča vlastitu priču, bilo da se radi o blistavim očima ili sjajnim oklopima kornjaša.

Na otovrenju će autor biti dostupan za razgovor s posjetiteljima te će nastojati približiti svoj proces stvaranja, inspiraciju iza svakog djela, te povezanost umjetnosti i prirode. Posjetitelji će moći postaviti pitanja iz svih aspekata izložbe: biologija, makro fotografija i uređivanje fotografija te put amaterskog makro fotografa na području Hrvatske.

KRISTIAN MEDAK

Kristian Medak rođen je 1994. godine u Puli, a diplomirao je na Biološkom odsjeku Prirodoslovno-matematičkog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu obranom rada pod naslovom „Raznolikost i rasprostranjenost nosorožaca (Dynastidae), balegaša (Geotrupidae) i zlatnih mara (Cetoniidae) na području Hrvatske“.

Svoju uvijek prisutnu ljubav prema kukcima slijedio je pridruživanjem Udruzi studenata biologije BIUS gdje je postao voditelj sekcije Kornjaša. Završetkom studija, zaposlio se na Prirodoslovno-matematičkom fakultetu u Zagrebu kao suradnik na projektu za razvijanje programa praćenja za vrste i stanišne tipove od interesa za EU (ciljana vrsta Carabus (variolosus) nodulosus – Čvorasti trčak). Kroz rad na projektu ujedinio je svoju stručnost sa strašću za makrofotografijom, gdje je u sklopu terenskih istraživanja započeo svoj put što je kasnije preraslo u stalni način života.

Danas, kao predan zaposlenik Instituta IGH, gdje svoj profesionalni put gradi u području Ekologije, u slobodno vrijeme nastavlja otkrivati i dijeliti čaroliju entomološkog svijeta putem društvenih mreža. Posebno je strastven u stvaranju inspirativnih sadržaja na Instagramu (@medo.beetles), gdje se trudi povezati ljude s divljinom, otkrivajući ljepotu kukaca kroz svoj objektiv. Kroz ovu digitalnu priču, nada se širenju svijesti o važnosti očuvanja prirode i poticanju ljubavi prema kukcima koje često zanemarujemo

The event is finished.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content