);
Home Events Manifestacija Glazbena klinika

Mjesto

Otok mladosti
Kalnička ul., 42230, Ludbreg
Kategorija
loader-image
Ludbreg
Ludbreg
6:35 pm, srp 25, 2024
temperature icon 29°C
raštrkani oblaci
Humidity 35 %
Pressure 1012 mb
Wind 14 Km/h
Wind Gust Wind Gust: 18 Km/h
Clouds Clouds: 36%
Visibility Visibility: 0 km
Sunrise Sunrise: 5:27 am
Sunset Sunset: 8:32 pm

Datum

srp 27 2024

Vrijeme

18:00 - 19:00

Glazbena klinika

I ove godine Turistička zajednica Područja Centar Svijeta u suradnji s partnerima i pokroviteljima tijekom ljeta organizira program pod nazivom Aktivno ljeto u Ludbregu. Cilj ovog program, koji traje od 6. srpnja do 18. kolovoza, jest ponuditi niz zabavnih i korisnih sadržaja stanovnicima i posjetiteljima grada Ludbrega.

Program i ove godine donosi obilje plesa, glazbenih radionica za djecu i mlade, veslanja i vodenih sportova na Otoku, košarke i badmintona na Atletskoj stazi, ali i čitav niz kulturnih i zabavnih aktivnosti.

Glazbena Klinika je od ove godine zadužena za dio glazbenih sadržaja, i to u obliku besplatnih glazbenih radionica za djecu, mlade, ali i odrasle početnike. Tako smo u programu pripremili radionice sviranja ukulelea, udaraljki i gitare. Radionice će se održavati subotama poslijepodne i zadnju srijedu srpnja.

Raspored besplatnih glazbenih radionica

Raspored radionica je kako slijedi:

13.07. – Radionica sviranja ukulelea za početnike

20.07. – Radionica sviranja cajona i udaraljki za početnike

27.07. – Radionica sviranja gitare za početnike

31.07. – Radionica sviranja gitare s Nenadnom Resnikom

Besplatne glazbene radionice ukulelea i cajona i udaraljki zamišljene su kao interaktivne radionice s malo teoretskog dijela i objašnjavanja osnova o sviranju navedenih instrumenata, te puno zajedničkog muziciranja. Za radionice ukulelea i cajona i udaraljki nije potrebno nositi svoje instrumente, jer iste osigurava Glazbena Klinika (u ograničenom broju). Međutim, ukoliko to žele, polaznici mogu ponesti svoj instrument.

Radionica sviranja gitare je demonstracijskog karaktera. Tijekom radionice će predavači polaznike upoznati s osnovama sviranja akustične i električne gitare, uz pregršt praktičnih primjera i pokaznih vježbi. Na kraju radionice zainteresirani polaznici će moći isprobati svirati gitaru uz individualan pristup predavača.

Polaznici i zainteresirani pojedinci će imati prilike saznati više o edukacijskim programima Glazbene Klinike, te dogovoriti svoj besplatan uvodni sat za instrument po želji.

error: Sadržaj je zaštićen !!
Skip to content