Radio Ludbreg pod pokroviteljstvom Grada Ludbrega objavljuje 11. natječaj duhovno–religioznoga stvaralaštva „Vrelo nadahnuća“ za KRATKE KNJIŽEVNE VRSTE I GLAZBENI URADAK “Vrelo nadahnuća 2023.”

U nastavku donosimo uvjete natječaja:

1.

Na natječaj se mogu slati neobjavljeni i javno neizvođeni lirski, prozni i glazbeni radovi duhovno-religiozne tematike.

2.

Stručno povjerenstvo radove vrednuje bez otkrivanja identiteta autora, stoga trebaju biti poslani pod šifrom. Osobni podaci autora (ime i prezime, adresa, broj telefona, e-mail) s razrješenjem šifre dostavljaju se u zasebnoj datoteci ili omotnici.

3.

Na natječaj za književni rad mogu se slati lirske pjesme i kratki prozni radovi (kratka priča, esej, putopis, dramski tekst i sl.) na standardnom hrvatskom jeziku ili bilo kojem narječju. Duljina rada može biti najviše 4 kartice (6000 znakova).

4.

Skladbe duhovno-religioznoga karaktera (kantautori, solisti s pratnjom, glazbeni sastavi, zborovi) dostavljaju se u mp3 formatu, a moraju sadržavati oglednu demo snimku pjesme koja ne mora biti studijska, ali glazbeno-produkcijska treba biti što sličnija izvedbenoj verziji. Potpisani moraju biti autor glazbe, autor teksta i autor aranžmana. Potrebno je priložiti tekst pjesme te notni zapis zbog objave u zborniku radova te kontakt podatke izvođača.

5.

Radovi se mogu slati elektroničkom poštom na adresu jasminka.vug@gmail.com ili poštanskom pošiljkom na adresu Radio Ludbreg, Trg Svetog Trojstva 19, 42230 Ludbreg, s naznakom „Za natječaj Vrelo nadahnuća“.

6.

Natječaj je otvoren do 5. kolovoza 2023. godine.

7.

Odlukom stručnog prosudbenog povjerenstva, najboljem radu dodijelit će se glavna nagrada, a posebna će se priznanja dodijeliti najuspjelijem radu na kajkavskom narječju i/ili radu koji se ističe nekom drugom specifičnom značajkom.

8.

Rezultati natječaja obznanit će se povodom predstavljanja knjige – zbornika u kojem će se objediniti i objaviti najuspjeliji radovi. Tom prilikom izabrani radovi bit će u autorskoj interpretaciji, ili posredstvom mladih glumaca u slučaju spriječenosti autora, javno izvedeni na svečanosti u sklopu manifestacije Dani ludbreške Svete nedjelje 2023.