Stožer civilne zaštite Varaždinske županije donio je dopunu Odluke o izdavanju propusnica kojom gradski i općinski stožeri civilne zaštite s područja Varaždinske županije imaju ovlast izdati samo propusnice s maksimalnim rokom važenja 5 dana za ponavljajuće radnje umjesto dosadašnjeg jednodnevnog roka važenja.

Podsjećamo, poslodavci izdaju propusnice zaposlenicima (promet i kretanje nužno za opskrbu navedenih područja, dnevne migracije zaposlenih u službama bitnim za: pružanje zdravstvene i veterinarske zaštite, dostavu lijekova i sanitetskog materijala, održavanje komunalne djelatnosti, vodoopskrbe i odvodnje, opskrbe plinom i strujom, zaštitarske službe, izvješćivanje javnosti, putovanja na posao i s posla, ako je obavljanje posla neophodno i ne može se obaviti od kuće, žurne i operativne službe koje sudjeluju u sprječavanju širenja bolesti COVID-19). Takve propusnice vrijede 14 dana.

Propusnice koje se odnose na stanovnike koji zahtijevaju hitnu medicinsku skrb izdaje izabrani liječnik obiteljske medicine.

Stožer civilne zaštite izdaje propusnice za napuštanje prebivališta ili stalnog boravka radi opravdanih razloga, kao što su obiteljski razlozi, pružanje skrbi djeci, te starijim osobama, ali i kupnja hrane i osnovnih potrepština.
Propusnice nisu potrebne za kretanje unutar grada i pripadajućih naselja, odnosno kod nas su to Apatija, Bolfan, Čukovec, Globočec Ludbreški, Hrastovsko, Kućan Ludbreški, Ludbreg, Poljanec, Segovina, Selnik, Sigetec Ludbreški, Slokovec i Vinogradi Ludbreški. Možete ju zatražiti putem e-mail adrese stozer@ludbreg.hr.
Propusnice se dakle zatražuju od stožera koji djeluju na području općine ili grada u kojem su stanovnici prijavljeni.