Župan Radimir Čačić danas je u Županijskoj palači ugostio učenike Srednje škole Ludbreg. Povod susreta bio je uspjeh učenika na natjecanju „Ideja godine“.

Riječ je o srednjoškolskom natjecanju koje je organizirano osmu godinu za redom, a u kojem se traži najbolja poslovna ideja. Ekipa Trio fantastico Srednje škole Ludbreg koju čine Lucija Ivanuša (gimnazija), Erik Kelin (CNC operater), Goran Kranjčec (CNC operater) pod mentorstvom Željka Posavca osvojila je drugo mjesto. Ludbreški srednjoškolci osmislili su stroj koji računa gdje točno ljuštiti orah kako bi jezgra ostala netaknuta. Svoju ideju su prezentirali kroz renderirane kalkulacije i zanimljivi video prilog.

Župan Radimir Čačić povodom dobrog plasmana odlučio je dodijeliti svakom učeniku 2000 kuna iz osobnog fonda – Takva jedna aktivnost koja dovodi do ovakvih rezultata očito je da nije slučajna i rezultat je kontinuiranog i napornog rada. Kreativnost je sigurno nešto na čemu se temelji budućnost i razvoj društva – rekao je župan Radimir Čačić.